Lečina solata s paradižnikom, koruzo in česnovim prelivom

0 comments

Lečina solata s paradižnikom, koruzo in česnovim prelivom

Ta osvežilna solata je čudovitega okusa predvsem zaradi preliva. Solato postrezi s kosom kruha. Lahko jo pripraviš tudi vnaprej in jo odneseš s seboj v službo, šolo ali na piknik.

SESTAVINE (za 2 osebi)

Sestavine za česnov preliv:

  • 4 žlice repičnega, sončničnega ali olivnega olja
  • 3 žlice limetinega ali limoninega soka
  • 1/4 stroka česna
  • sol
  • poper

Ostale sestavine:

  • 1 velika konzerva kuhane leče
  • 2 večja paradižnika
  • 1 mala pločevinka kuhane koruze
  • 1/2 (rdeče) paprike
  • 1 šopek svežega peteršilja
  • sol
  • poper
  • olivno olje

Lečina solata s paradižnikom, koruzo in česnovim prelivom

PRIPRAVA

Česen naribaj v skodelico, mu dodaj vse ostale sestavine za preliv in vse dobro zmešaj v kremasto zmes. Kuhano lečo splakni pod mrzlo vodo in dobro odcedi. Če želiš, lahko skuhaš tudi svojo suho lečo. 80 g suhe leče skuhaj v vreli vodi glede na navodila na embalaži in potem dobro splakni pod mrzlo vodo in odcedi.

Paradižnik nareži na štiri dele, mu odstrani sredico (nikar je ne zavrži, uporabi jo v kakšnem drugem receptu!) in nareži na majhne kocke. Papriko prav tako nareži na majhne kockice. Koruzo splakni in dobro odcedi.

Odcejeno lečo in koruzo stresi v skledo, jima dodaj narezan paradižnik in papriko ter ju prelij s prelivom. V lečo umešaj še sesekljan peteršilj in premešaj.

Lečina solata s paradižnikom, koruzo in česnovim prelivom

Lečino solato serviraj, jo dobro popopraj ter postrezi.

Lečina solata s paradižnikom, koruzo in česnovim prelivom

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.