Ljubki kruhki s peso in feto

0 comments

Ti super kruhki z nenavadnim, a slastnim nadevom, so pisani, pa dobri, pa slastni in še zdravi. Kaj bi si človek želel več?! Predlagam, da te kruhke pripraviš čim prej, morda kar danes za kosilo ali večerjo. Garantiram ti, da te bodo popolnoma navdušili. Večino sestavin kruhkov lahko pripraviš tudi vnaprej in jih nato pred postrežbo le združiš in v njih neznansko uživaš.

Lahko se zadovoljimo z navadno salamo in sirom, lahko pa spoznamo nove okuse in kombinacije ter poskusimo kruhke s peso! Jap, splača se kdaj pa kdaj poskusiti nekaj novega. Kajti nikoli ne veš, kdaj lahko najdeš svojo novo najljubšo jed. Pa le enkrat živimo!

Preden pogledava, kako te pisane kruhke sestaviš, pa si v nadaljevanju poglej še nekaj drugih slastnih kruhkov/sendvičkov iz moje #SitFitSi zbirke:

Vsi so čudoviti! In prav vsi te bodo navdušili.

Najprej pa še nekaj pomembnih informacij o pripravi današnjih kruhkov s peso:

  • Kruhke, pesino solato in fetin namaz lahko pripraviš vnaprej, a jih hrani ločeno. Pred postrežbo začini še rukolo in kruhke sestavi.
  • Kruhki so odlični kot predjed za vsakršno slavje, super pa so tudi za večerjo ali celo lažje kosilo.
  • Namesto ajdovega kruha z orehi uporabi kateri koli kruh.
  • Točnih sestavin za pesino in rukolino solato ter fetin namaz ni podanih, pripravi jih po svojem okusu – začni z malimi količinami sestavin, nato poskusi in dodelaj.
  • Sesekljani orehi niso nujni, uporabljeni so predvsem zato, ker so že v kruhu.

Priprava teh luštnih kruhkov je hitra in enostavna. Potrebuješ te sestavine.

Najprej pripraviš peso in fetin namaz.

Nato kruhke popeceš, jih namažeš s fetinim namazom, dodaš rukolo, peso in nato še nekaj fete.

Tako luštni so!

Sedaj pa si brž poglej video pripravo kruhkov s peso in se prepričaj, da jih moraš res pripraviti čim prej!

Video recept je bil pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

POGLEJ SI VIDEO PRIPRAVE (56 s)

Print
clock clock icon cutlery cutlery icon flag flag icon folder folder icon instagram instagram icon pinterest pinterest icon print print icon squares squares icon

Ljubki kruhki s peso in feto


  • Author: Barbara
  • Prep Time: 10 minut
  • Cook Time: 5 minut
  • Total Time: 15 minut
  • Yield: za 2-4 osebe 1x

Description

Ti super kruhki z nenavadnim, a slastnim nadevom, so pisani, pa dobri, pa slastni in še zdravi. Kaj bi si človek želel več?! Predlagam, da te kruhke pripraviš čim prej, morda kar danes za kosilo ali večerjo. Garantiram ti, da te bodo popolnoma navdušili. Večino sestavin kruhkov lahko pripraviš tudi vnaprej in jih nato pred postrežbo le združiš in v njih neznansko uživaš.


Scale

Ingredients

  • 4 kosi (ajdovega) kruha
  • ½ paketka kuhane pese
  • 1 limona
  • 1 strok česna
  • ½ paketka feta sira
  • 2 velika pest rukole
  • nekaj orehov
  • olje
  • sol
  • poper
  • peteršilj

Instructions

  1. Popeci kruh: Kruh popeci na suhi ponvi.
  2. Pripravi peso: Kuhano peso naribaj, nato pa jo začini z malo olja, sesekljanega peteršilja, soli, popra in balzamičnega kisa.
  3. Pripravi fetin namaz: K feti (nekaj je prihrani za okras) daj malo olja, peteršilj in limonin sok in dobro premešaj.
  4. Pripravi rukolo: Rukolo začini z malo olja, limoninega soka in soli.
  5. Kruhke sestavi: Ko imaš pripravljene vse sestavine, kruhke sestavi. Najprej na popečen kruh namaži fetin namaz, dodaj rukolo in nato še pesino solato. Okrasi s sesekljanimi orehi, peteršilijem in feto, pokapaj še z nekaj olja in takoj postrezi.

Notes

Kupi že kuhano peso ali pa peso skuhaj doma. To kuhaj približno pol ure – čas kuhanja bo odvisen od velikosti pese. Kuhano olupi in uporabi v tem receptu.

Uporabi ajdov kruh z orehi ali pa kateri koli drug kruh.

Kruhke, pesino solato in fetin namaz lahko pripraviš vnaprej, a jih hrani ločeno. Pred postrežbo začini še rukolo in kruhke sestavi.

Če za pripravo uporabiš brezglutenski kruh, so kruhki primerni tudi za brezglutensko dieto.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.