Ljubki kruhki s peso in feto

, 20. Dec 2018 | No Comments

Kruhki! Taki pisani, pa dobri, pa slastni in še zdravi. Kaj bi si človek želel več?! Predlagam, da te kruhke pripraviš čim prej, morda kar na naslednjem praznovanju. Garantiram ti, da bodo nad njimi navdušeni čisto vsi, tudi ti. Večino komponent kruhkov lahko pripraviš vnaprej in jih nato pred postrežbo le sestaviš in z njimi enostavno navdušiš.

Lahko se zadovoljimo z navadno salamo in sirom, lahko pa spoznamo nove okuse in kombinacije ter poskusimo kruhke s peso! Jap, splača se kdaj pa kdaj poskusiti nekaj novega. Kajti nikoli ne veš, kdaj lahko najdeš novo najljubšo jed.

V nadaljevanju si poglej še nekaj drugih slastnih kruhkov/sendvičkov iz moje #SitFitSi zbirke:

Vsi so čudoviti! In prav nad vsemi boš navdušen/a tudi ti.

Še preden pa si pogledaš video priprave današnjih kruhkov s peso, pa še nekaj pomembnih informacij:

  • Kruhke, pesino solato in fetin namaz lahko pripraviš vnaprej, a jih hrani ločeno. Pred postrežbo začini še rukolo in kruhke sestavi.
  • Kruhki so odlični kot predjed za vsakršno slavje.
  • Namesto ajdovega kruha z orehi uporabi kateri koli kruh.
  • Točnih sestavin za pesino in rukolino solato ter fetin namaz ni podanih, pripravi jih po svojem okusu – začni z malimi količinami sestavin, nato poskusi in dodelaj.
  • Sesekljani orehi niso nujni, uporabljeni so predvsem zato, ker so že v kruhu.

Pozor: Če za pripravo uporabiš brezglutenski kruh, so kruhki primerni tudi za brezglutensko dieto.

Sedaj pa si brž poglej video pripravo kruhkov s peso in se prepričaj, da jih moraš res pripraviti čim prej!

Video recept je bil pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

POGLEJ SI VIDEO PRIPRAVE (56 s)

SESTAVINE (2 osebi)

  • 4 kosi (ajdovega) kruha
  • ½ paketka kuhane pese
  • 1 limona
  • 1 strok česna
  • ½ paketka feta sira
  • 2 velika pest rukole
  • nekaj orehov
  • olje
  • sol
  • poper
  • peteršilj

PRIPRAVA

Kruh popeci na suhi ponvi. Peso naribaj, nato pa jo začini z malo olja, sesekljanega peteršilja, soli, popra in balzamičnega kisa.

K feti (nekaj je prihrani za okras) daj malo olja, peteršilj in limonin sok in dobro premešaj. Rukolo začini z malo olja, limoninega soka in soli. Ko imaš pripravljene vse sestavine, …

… kruhke sestavi. Najprej namaži fetin namaz, dodaj rukolo in nato še pesino solato. Okrasi s sesekljanimi orehi, peteršilijem in feto, pokapaj še z nekaj olja in takoj postrezi. Pa dober tek!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply