Marmorni kolač je nekaj najboljšega na svetu. Mehak ostane dolgo časa, zato ga pripravi popoldne in zvečer uživaj v njem, s preostankom pa naslednji dan razveseli kolege v službi, sošolce ali člane družine.
SESTAVINE
- 2 jajci
- 120 g masla
- 100 g sladkorja
- 1/2 žličke vanilijevega ekstrakta
- 250 g (polnozrnate) moke
- 1/2 vrečke pecilnega praška
- 2 žlici kakava
- okoli 2 dcl mleka
- sladkor v prahu
PRIPRAVA
Maslo sobne temperature zmešaj s sladkorjem, dodaj jajci in vanilijevo esenco ter vse zmešaj v penasto zmes. V drugi posodi presej moko, dodaj sol in pecilni prašek ter premešaj. V tretjo posodo presej še kakav.
V jajčno zmes postopoma dodajaj moko in mleko – zmes naj bo gosto tekoča. Tri četrtine zmesi prelij v pomaščen in pomokan pekač, preostali zmesi pa dodaj še kakav. Dobro premešaj in potem še to zmes dolij v pekač.
Z žlico nežno premešaj zmes v pekaču, da dobiš zmes, ki se preliva.
Peči 45 minut v pečici, ogreti na 175°C. Po 30-ih minutah prvič preveri, če je kolač pečen – v pecivo potisni zobotrebec, če je čist, je kolač pečen, sicer pa kolač še za nekaj minut postavi v pečico.
Ko se biskvit speče ga ohladi, hladnega potresi s sladkorjem v prahu, ga nareži in postrezi.