Marmorni kolač

, 18. Aug 2015 | No Comments

Marmorni kolač

Marmorni kolač je nekaj najboljšega na svetu. Mehak ostane dolgo časa, zato ga pripravi popoldne in zvečer uživaj v njem, s preostankom pa naslednji dan razveseli kolege v službi, sošolce ali člane družine.

SESTAVINE

  • 2 jajci
  • 120 g masla
  • 100 g sladkorja
  • 1/2 žličke vanilijevega ekstrakta
  • 250 g (polnozrnate) moke
  • 1/2 vrečke pecilnega praška
  • 2 žlici kakava
  • okoli 2 dcl mleka
  • sladkor v prahu

PRIPRAVA

Maslo sobne temperature zmešaj s sladkorjem, dodaj jajci in vanilijevo esenco ter vse zmešaj v penasto zmes. V drugi posodi presej moko, dodaj sol in pecilni prašek ter premešaj. V tretjo posodo presej še kakav.

V jajčno zmes postopoma dodajaj moko in mleko – zmes naj bo gosto tekoča. Tri četrtine zmesi prelij v pomaščen in pomokan pekač, preostali zmesi pa dodaj še kakav. Dobro premešaj in potem še to zmes dolij v pekač.

Marmorni kolač

Z žlico nežno premešaj zmes v pekaču, da dobiš zmes, ki se preliva.

Marmorni kolač

Peči 45 minut v pečici, ogreti na 175°C. Po 30-ih minutah prvič preveri, če je kolač pečen – v pecivo potisni zobotrebec, če je čist, je kolač pečen, sicer pa kolač še za nekaj minut postavi v pečico.

Ko se biskvit speče ga ohladi, hladnega potresi s sladkorjem v prahu, ga nareži in postrezi.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply