Osvežilna piña colada

0 comments

Ta tropski koktejl je ravno prav sladek, zelo osvežujoč in pripravljen res hitro. Uporabi ananasov sok ali svež ananas, nato pa še kokosovo mleko, beli rum in po potrebi še javorjev sirup in led. Za tisto piko na i, ga okrasi s svežo meto in slano karamelo. Postezi ga takoj, ko ga pripraviš in uživaj v poletju!

Zadnja leta, ko sem že očitno ravno prav stara, si poleti rada pripravim kak koktejl. Pravzaprav mi ga pripravi kar Domen. Rada imam mangov koktejl z vodko, pa brusničnega prav tako z vodko (se imenuje Cape Cod) ter Cuba Libre, ki ga pripraviš s coca-colo in belim rumom. Letos pa sem prvič pripravila piño colado in moram reči, da se je pridružil mojim najljubšim. Je ravno prav zmešan in ravno prav osvežilen. Močno priporočam!

V piña coladi najdeš:

 • ananas – Uporabi hladnega iz hladilnika ali pa kocke zamrznjenega. Lahko uporabiš tudi ananasov sok. Če je ananas dovolj sladek, sladkorja ne dodajaj, sicer dodaj kakšno žličko javorjevega sirupa.
 • beli rum – Jaz ponavadi uporabim kar Bacardijev beli rum. Dodaj ga kolikor želiš, če pripravljaš koktejl tudi za otroke, ga zmiksaj in nato odraslim dolij rum že v postrežene kozarce.
 • kokosovo mleko – Ker kupujem kokosovo mleko v konzervah, moram vsebino dobro zmešati, saj se ponavadi na vrhu zbere kokosovo maslo, spodaj pa kokosova voda, za koktejl pa potrebujem kremasto kokosovo mleko.
 • led – Če uporabiš zamrznjeno ali res hladno sadje, leda ne potrebuješ, lahko pa ga dodaš za osvežitev in izgled.
 • meto in slano karamelo – Ta koktejl bo še bolj navdušil, če ga postrežeš s svežo meto in malo slane karamele, ki božansko paše s temi okusi. Koktejl kar zasije!

Za dve osebi potrebuješ približno polovico ananasa. Če ti ga kaj ostane, pa z drugo polovico pripravi:

Za pripravo potrebuješ le 3 glavne sestavine. Ampak možno priporočam, da ga okrasiš še z meto in slano karamelo.

Priprava koktejla je težko še lažja. Vse sestavine daj v mešalnik in zmiksaj.

In ta-da, koktejl je pripravljen! Okrasi ga s slano karamelo (koktejl zaradi nje enostavno zasije!) in svežo meto.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Osvežilna piña colada


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

 • Author: Barbara
 • Total Time: 5 minut
 • Yield: za 2 osebi 1x

Description

Ta tropski koktejl je ravno prav sladek, zelo osvežujoč in pripravljen res hitro. Uporabi ananasov sok ali svež ananas, nato pa še kokosovo mleko, beli rum in po potrebi še javorjev sirup in led. Za tisto piko na i, ga okrasi s svežo meto in slano karamelo. Postezi ga takoj, ko ga pripraviš in uživaj v poletju!


Ingredients

Scale

400 g ananasa
40 g belega ruma
150 g kokosovega mleka
2 žlici javorjevega sirupa (po potrebi)
led po potrebi
Kotányi Salted Caramel (za okras)
sveža meta za okras


Instructions

 1. Priprava: Ananas, rum, kokosovo mleko zmiksaj v mešalniku. Poskusi in po potrebi posladkaj z javorjevim sirupom. Po potrebi uporabi led.
 2. Postrežba: Dobljeno tekočino prelij v kozarca, okrasi s slano karamelo in svežo meto in takoj postrezi.

Notes

Uporabi hladen ananas ali pa kocke zamrznjenega. Lahko uporabiš tudi ananasov sok. Če je ananas dovolj sladek, sladkorja ne dodajaj, sicer dodaj kakšno žličko javorjevega sirupa.

Jaz ponavadi uporabim kar Bacardijev beli rum. Dodaj ga kolikor želiš, če pripravljaš koktejl tudi za otroke, ga zmiksaj in nato odraslim dolij rum že v postrežene kozarce.

Ker kupujem kokosovo mleko v konzervah, moram vsebino dobro zmešati, saj se ponavadi na vrhu zbere kokosovo maslo, spodaj pa kokosova voda, za koktejl pa potrebujem kremasto kokosovo mleko.

Če uporabiš zamrznjeno ali res hladno sadje, leda ne potrebuješ, lahko pa ga dodaš za osvežitev in izgled.

 • Prep Time: 5 minut

 

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.