Božanska čokoladna tortica v skodelici iz mikrovalovke

0 comments

Ta čokoladna tortica s kremasto čokoladno sredico, ki jo pripraviš v minut in pol v mikrovalovni pečici, je prava mala poslastica za takrat, ko nimaš časa in/ali takrat, ko ne želiš pripraviti cele torte z osmimi porcijami. Tortica je sočna, rahla in tako zelo čokoladna. Pripravljena pa s sestavinami, ki jih imaš zagotovo vedno doma.

V življenju vsakega pride tisti trenutek (no, iskreno je teh trenutkov veliko in se dogajajo redno), ko si zaželiš tople čokoladne sladice, ki bo pogrela, pocrkljala in zadovoljila vse želje po sladkem.

Pripravi jo po kakšnem posebnem obroku ali pa kar takrat, ko je prava mala kriza po sladkem. Pocrkljaj sebe in ljudi okoli sebe. Kadar koli, komur koli n s kakršnim koli namenom jo že pripraviš, vem, da ti bo vedno polepšala dan.

Za pripravo potrebuješ slabih pet minut. Ja, PET MINUT. Oziroma minuto in pol ter dodatno kolikor časa pač potrebuješ, da skupaj zbereš vse sestavine in zadevo zmešaš. Res hitro in tako zelo dobro.

Sestavine, ki jih potrebuješ za pripravo, so čisto navadne in grem stavit, da jih imaš prav sedaj doma. Potrebuješ naslednje sestavine:

 • Maslo, rastlinsko olje ali kokosovo olje – z maslom bo seveda najbolj razkošna, odlična pa je tudi z oljem.
 • Kakav – bolj ali manj sladkega, lahko pa uporabiš tudi čokolado v prahu.
 • Sladkor – uporabi ga več ali manj, odvisno od sladkobe kakava. Uporabi rjavega, belega, kokosovega ali pa žličko javorjevega sirupa.
 • Pecilni prašek in sol – pecilni prašek poskrbi, da tortica naraste, sol pa naredi okus čokolade še bolj izrazit.
 • Moko – katero koli pravzaprav.
 • Arome, kot so vanilijeva esenca in/ali cimet – te dodaj ali pač ne, odvisno od okusa.
 • Čokolado, ki jo po želji lahko vtakneš v sredino tortice – čokolada se med peko stopi in ostane stopljena, ker jo biskvit okoli zaščiti. To dodaj, ali pač ne.

Ta čokoladna tortica je fantastična sama po sebi, lahko pa postrežeš še s stepeno sladko smetano ali s sladoledom. Če praznuješ, praznuj na veliko!

Tortica bo vedno uspela, saj je razmerje sestavin idealno. Vendarle pa le pazi, da izbereš skodelico, ki je primerna za v mikrovalovno pečico (da nima kakšnih posebnih aluminijastih okraskov) in da je skodelica dovolj velika, da med peko ne prekipi (2,5 do 3 dl velika skodelica bi morala biti ok).

Peka v moji čisto navadni mikrovalovni pečici je minuto in pol. V pol minute stopim in segrejem maslo, nato pa se tortica peče še 1 minuto, ko dodam vse ostale sestavine. Če je tvoja mikrovalovna pečica ponavadi močna, začni najprej s peko 45 sekund in potem po potrebi dodaj po 5 sekund na enkrat.. Če pa je mikrovalovna bolj šibka, se da zgoditi, da bo treba peko podaljšati za kakšnih 10 sekundCilj je vsekakor, da je tortica sočna.

Poglej si tudi kratek VIDEO priprave. 

Preden pogledava, kako se ta poslastica pripravi, pa še nekaj idej za odlične čokoladne sladice:

Še več sladic pa najdi pod oznako Sladice.

Priprava te sladice je popolnoma enostavna in zelo hitra. Potrebuješ sestavine na spodnji fotki. POZOR, v nadaljevanju sledi kratek slikovni pregled priprave, natančne količine in korake priprave pa najdi na dnu strani.

Vse sestavine pripravi in jih prinesi k mikrovalovni pečici. Za pripravo potrebuješ skodelico, ki je primerna za v mikrovalovno, žlico, žličko in mikrovalovno pečico. Najprej stopi maslo in segrej vodo. Nato stopljeno tekočino poveljaj po robu sodelice – skodelico le nagni sem in tja, da se tekočina zavalja do roba skodelice. Dodaj vse prostale sestavine, razen čokolade, in dobro premešaj. Čokolado nato potisni v sredino skodelice in poskrbi, da je pokrita z zmesjo.

Skodelico postavi v mikrovalovno pečico za eno minuto.

In ta da! Sladica je pripravljena. Po želji dodaj še stepeno sladko smetano ali sladoled in se prepusti čokoladnim užitkom.

Ko se dokoplješ do sredice, pa veš, da si v čokoladnih nebesih. TAKO DOBRO!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Božanska čokoladna tortica v skodelici


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

 • Author: Barbara
 • Total Time: 5 minut
 • Yield: za 1 osebo 1x

Description

Ta čokoladna tortica s kremasto čokoladno sredico, ki jo pripraviš v minut in pol v mikrovalovni pečici, je prava mala poslastica za takrat, ko nimaš časa in/ali takrat, ko ne želiš pripraviti cele torte z osmimi porcijami. Tortica je sočna, rahla in tako zelo čokoladna. Pripravljena pa s sestavinami, ki jih imaš zagotovo vedno doma.


Ingredients

Scale

2 žlici (oz. 40 g) masla (ali olja)
2 žlici (40 ml) vode
3/4 žlice (rjavega) sladkorja *
2 žlici kakava *
4 žlice moke
1/4 žličke pecilnega praška
1 ščepec soli
1/2 žličke vanilijeve arome
4 koščki (temne) čokolade *


Instructions

 1. Priprava: Pripravi vse sestavine.
 2.  Maslo in voda: V skodelico daj maslo in vodo in postavi v mikrovalovno pečico za 30 sekund. Če uporabiš olje in vrelo vodo, ta korak izpusti.
 3. Oljenje skodelice: Maslo in vrelo vodo dobro zmešaj, nato pa skodelico nagni sem in tja tako, da olja mešanica “navlaži” robove skodelico. Tako se tortica ne bo prijela skodelice, ko bo med peko narasla.
 4. Ostale sestavine: V tekočo zmes vode in masla dodaj še vse ostale sestavine, razen čokolade. Dobro premešaj. Čokoladne kocke nato potunkaj v zmes – naj bodo čim bolj skupaj in popolnoma potunkane, da je zmes nad njimi.
 5. Peka: Postavi v mikrovalovno pečico za 1 minuto. Če je močna pečica peci najprej 45 sekund in nato dodaj po 5 sekund glede na potrebe. Če je pečica šibka, bo morda potrebno peči dlje, začni z minuto in nato peci po 10 sekund na enkrat, vse dokler ni pečena.
 6. Postrežba: Tortico po želji postrezi s stepeno smetano ali sladoledom. UŽIVAJ!

Notes

* Količino sladkorja prilagodi glede na sladkobo kakava. To upoštevaj tudi glede na čokolado, ki jo izbereš – če je zelo sladka, bo žlička sladkorja več kot dovolj.

 • Prep Time: 3 minute
 • Cook Time: 30 sekund + 60 sekund

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.