Piščanec v curry omaki s kalčki in špinačo

0 comments

Čudoviti kosi sočnega piščanca v kremni in okusov polni omaki ter hrustljavi kalčki bodo premagali tvojo lakoto. Vse je varno zadekano med sva kosa sezamove štručke, družbo pa jim dela hrustljava špinače. Ne le, da te bo ta sendvič nasitil, še zadovoljil te bo in nadvse lepo pocrkljal.

Naj že na začetku povem, da lahko brez skrbi sočne kose piščanca v kremni curry omaki postrežeš na krožniku, poleg pa poješ kak kos kruha (ali rezance, riž, kvinojo, kuskus, pire krompir …) in skledo špinačne solate s kalčki. Živi življenje tako, kot želiš!

Ta recept je na blogu že od leta 2015 in v tem času sem ga naredila nesprejemljivo malokrat. Resnično ne vem, zakaj! Še dobro, da sem ga nedavno med pregledovanjem starejših receptov spet opazila. Ker je resnično odličen, pa še hitro se pripravi.

Omaka, v kateri se piščanec kopa, je neverjetna. Po začetnem kratkem mariniranju piščanca z gorčico in soljo ter poprom, omako pripraviš z mlekom in odličnimi začimbami – s toplo začimbno mešanico curry in za pekočo noto še s kajenskim poprom. Tega lahko po želji tudi izpustiš ali uporabiš ali manj ali več. Za poživitev omake jo lahko pred postrežbo oživiš z nekaj kapljicami limonovega soka.

Piščanca v curry omaki sem tokrat postregla v sendviču. Med dva kosa sezamove bombetke sem vtaknila še kalčke in špinačo. Vse se čudovito ujema in obljubim, da sendviča ne pozabiš. Lahko pa omako s piščancem postrežeš tudi posebej.

Preden pogledava, kako se ta poslastica pripravi, pa še nekaj odličnih jedi s piščancem, ki ti bodo zagotovo všeč:

Še več jedi s piščancem najdi pod oznako Piščanec.

Priprava te jedi je hitra in čisto nič zapletena. Potrebuješ:

 • piščanca
 • gorčico, curry mešanico in po želji kajenski poper ter obvezna sol in popel
 • mleko
 • ter za postrežbo bombetke, kalčke in špinačo

Tvoja prva naloga je marinirati piščanca s soljo, poprom in gorčico. Vsaj 5 minut bo super.

Nato piščanca popeci in dodaj začimbe – curry v prahu in po želji (lahko ga izpustiš) kajenski poper.

Nato dolij še mleko in kuhljaj približno 10 minut. Nato omako poskusi in dodelaj, če je potrebno in osveži z nekaj kapljicami limonovega soka.

Piščanec v curry omaki lahko postrežeš s pire krompirjem, rižem, kuskusom, rezanci, pire krompirjem … ali pa v sendviču s špinačo in kalčki.

 

Tako dobro!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Piščanec v curry omaki s kalčki in špinačo


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

 • Author: Barbara
 • Total Time: 30 minut
 • Yield: za 4 osebe 1x

Description

Čudoviti kosi sočnega piščanca v kremni in okusov polni omaki ter hrustljavi kalčki bodo premagali tvojo lakoto. Vse je varno zadekano med sva kosa sezamove štručke, družbo pa jim dela hrustljava špinače. Ne le, da te bo ta sendvič nasitil, še zadovoljil te bo in nadvse lepo pocrkljal.


Ingredients

Scale

Sestavine za curry omako:

Ostale sestavine:

 • 4 bombetke
 • 1 pest špinače
 • 1 konzerva kalčkov

Instructions

 1. Mariniranje: Piščančje meso nareži na kocke. Začini jih s soljo, poprom in gorčico ter dobro premešaj ter pusti nekaj minut, da se okusi prepojijo.
 2. Curry omaka: V ponvi na segretem olju piščančje kocke dobro popeci. Dodaj curry in kajenski poper in dobro premešaj, da se začimbe oprimejo vseh piščančjih kock. Prilij mleko, premešaj in kuhljaj približno 10 minut, da se meso do konca skuha čez in čez in da se omaka zreducira v kremasto omako. Nato poskusi in po potrebi dodelaj. Dodaj še nekaj kapljic limonovega soka, da omako osvežiš.
 3. Sendvič: Če nameravaš piščanča v curry omaki postreči v sendviču, štručko nareži na pol, nato pa nanjo najprej razporedi špinačo, nato piščanca, nanj kalčke in po želji še malo čilija v prahu, nato pa sestavljanje zaključi z zgornjo polovico štručke. Takoj postrezi.
 4. Alternativna postrežba: Piščanca v kremni curry omaki lahko seveda postrežeš tudi na krožniku, poleg pa poješ kak kos kruha (ali rezance, riž, kvinojo, kuskus, pire krompir …) in skledo špinačne solate s kalčki.

Notes

Za pripravo uporabi piščančje belo meso ali izkočiščeno in na kocke narezano meso beder.

Uporabi kateri koli kruh za sendviče. Lahko pa piščanca v curry omaki postrežeš tudi z rižem, kuskusom, kvinojo, pire krompirjem, rezanci …

Namesto špinače uporabi solato ali rukolo.

 • Prep Time: 10 minut
 • Cook Time: 20 minut

Pozor: Recept je bil prvotno objavljen januarja 2015, v januarju 2022 pa sem fotografije osvežila in dodelala recept.
Stara fotka recepta:

Curry piščanec s kalčki

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.