Grenivkina limonada z rožmarinom

0 comments

Osvežujoča, ravno prav sladka limonada ti bo to poletje spremenila življenje! Priprava je neverjetno enostavna, okusi pa so neverjetni. Ker je limonada izredno lepa tudi na pogled, bo navdušila tudi vse tvoje goste. In najboljši del – lahko jo pripraviš čez vse leto!

Zadnje čase obožujem limonade. In jo, ko grem kam ven, skoraj vedno naročim. Sedaj ne dobiš le tiste navadne z limono – čeprav je tudi ta fantastična – ampak mnogo različnih. Limetino, malinovo, ingverjevo, jagodno … ogromno je enih možnosti!

Par let nazaj sem zelo podobno današnji prvič pila na Dunaju in takoj sem jo morala pripravit doma. Odklikaj na Limetina limonada z rdečo grenivko in baziliko in si poglej recept! Letos pa sem to pripravila za Lidlovo poletno številko revijo Preprosto, kjer lahko najdeš tudi natančen recept. Revija je na voljo v vseh Lidlovih prodajalnah po Sloveniji.

V tej limonadi pa sicer najdeš:

  • rdeče grenivke
  • limete
  • sladkorni sirup (vodo in sladkor)
  • rožmarin
  • led

In zakaj rožmarin, sprašuješ? Ker s svojim vonjem in značilnim okusom to limonado naredi še boljše, bolj svežo in bolj polno. Če ti pa rožmarin ni všeč, ga lahko brez skrbi nadomestiš z meto ali pa z baziliko. Izpustiš pa lahko tudi sladkorni sirup, če ti bolj grenke limonade niso odveč.

Vse te sestavine so na voljo čez vse leto, zato si to limonado pripravi kadar koli ti srce poželi. Začni že sedaj!

Priprava je resnično enostavna:

  • zavri vodo in v njej stopi sladkor
  • ožemi limete
  • ožemi grenivki
  • vse skupaj zmešaj, dodaj vodo, po želji še nekaj rezin limete in grenivke ter dišavnico po izbiri
  • uživaj in na zdravje

To limonado lahko poleti hraniš v hladilniku, da bo lepo ohlajena, v bolj mrzlih dneh pa kar na pultu, da ne bo preveč mrzla.

Odlična je za pitje med obroki, paše pa tudi pri zajtrku, večerji, sladici ali kosilu. Ker je dobra tudi sobne temperature, jo lahko s seboj odneseš tudi na piknik, v šolo ali na izlet. Priporočam, da v steklenico (ali kjerkoli jo že misliš shraniti) naliješ limonado do 3/4, nato pa dodaš ledene kocke. Tako bo dlje časa hladna!

Za lažjo predstavo priprave si poglej še video recept priprave. Video recept je bil pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

POGLEJ SI VIDEO PRIPRAVE (48 s)

No poglej si no to krasoto! Fotke kar kričijo osvežiteeeeev, kajne?! 😀

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.