Kvinoja s pečeno čičeriko, paradižnikovim prelivom in pisano solato

2 comments

Poln krožnik zelenjave je najboljše zdravilo proti lakoti, slabi volji, pomanjkanju energije in še čem. Pečena čičerika ni odlična le v kombinaciji z ostalimi sestavinami v tem receptu, je tudi odličen prigrizek kar tako, za med obroki, zato si recept nujno shrani in pripravi ta slasten krožnik čim prej, odličen je!

Obožujem sestavljene krožnike polne zelenjave, ogljikovih hidratov in beljakovin. Današnji krožnik dobrot je fenomenalen predvsem jeseni in pozimi, vsebuje pa pečeno čičeriko, nežno kvinojo, solato z rukolo in fižolom in sladek paradižnikov preliv. Skupaj z avokadom je čudovit in res nasiten.

Preden nadaljujeva, še nekaj besed o kvinoji. Si jo že poskusil/a? Jaz jo obožujem. Je zdrava, ne vsebuje glutena in še skuha se super hitro. Kvinoja je zelo hranljiva, vsebuje veliko beljakovin in je lahko prebavljiva. Lahko jo uporabiš kot nadomestek riža, lahko jo uporabiš v pripravi solat, lahko pa jo daš tudi v juho.

Čičeriko lahko pred peko potreseš že z malo čilija v prahu ali kajenskim poprom. Tako pečena čičerika je čudovit in zdrav prigrizek. Lahko jo posuješ tudi po solati in poleg narediš avokadov preliv.

Pa še en nasvet – solata je v tej jedi skoraj nenadomestljiva, saj celotno jed osveži, lahko pa namesto rukole izbereš katero koli drugo solato.

Preden si pogledava, kako pripraviti današnji recept, si poglej, kaj vse še lahko pripraviš s kvinojo:

Za pripravo potrebuješ sestavine na spodnji fotografiji.

Najprej pripravi in speci čičeriko ter pripravi paradižnikov preliv.

 

Nato pa skuhaj še kvinojo, ki jo zmešaj s prelivom in pripravi solato.

Na krožnik serviraj kvinojo, pečeno čičeriko, solato in nekaj avokada in ponosno postrezi!

Recept je bil pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kvinoja s pečeno čičeriko, paradižnikovim prelivom in pisano solato


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 45 minut
  • Yield: za 2 osebi 1x

Description

Poln krožnik zelenjave je najboljše zdravilo proti lakoti, slabi volji, pomanjkanju energije in še čem. Pečena čičerika ni odlična le v kombinaciji z ostalimi sestavinami v tem receptu, je tudi odličen prigrizek kar tako, za med obroki, zato si recept nujno shrani in pripravi ta slasten krožnik čim prej, odličen je!


Ingredients

Scale

150 g kvinoje
1 pločevinka kuhane čičerike
45 g sušenih in v olje vloženih paradižnikov
1 strok česna
1,5 limone
1 dcl (olivnega) olja
50 g mandljev
1 avokado
1/2 paketa rukole
1/2 pločevinke (belega) fižola
sol
poper


Instructions

  1. Čičerika: Čičeriko speri pod tekočo vodo in dobro odcedi. Prenesi jo na pekač, obložen s papirjem za peko, pokapaj z oljem in posoli in popopraj ter peci približno 20 minut na 200°C, vmes jo enkrat premešaj.
  2. Preliv: V mešalnik stresi paradižnike, česen, 1/2 žličke soli, sok ene limone, 1 dcl olja in zmiksaj. Dodaj še mandlje in še enkrat zmiksaj. Dodaj malo vode, če je pregosto. Preliv poskusi in dodelaj, če je potrebno.
  3. Kvinoja: Kvinojo skuhaj v vreli vodi po navodilih na embalaži.
  4. Sestavi in postrezi: Dve zvrhani žlici preliva umešaj v kuhano kvinojo, jo razporedi na krožnik, dodaj pečeno čičeriko, polovico avokada in solato (rukolo in fižol prej v skledi prelij s kisom, dodaj malo olja in sol ter premešaj). Celoten krožnik pokapaj še z malo limoninega soka in postrezi.

Notes

Čičeriko lahko pred peko potreseš že z malo čilija v prahu ali kajenskim poprom. Tako pečena čičerika je čudovit in zdrav prigrizek.

Solata je v tej jedi skoraj nenadomestljiva, saj celotno jed osveži, lahko pa namesto rukole izbereš katero koli drugo solato.

  • Prep Time: 15 minut
  • Cook Time: 30

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

2 Comments

  1. Tanja Bančič

    VErjetno je 450 g sušenih paradižnikov napaka?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.