Metuljčki s pečenim česnom

0 comments

Nikar se ne ustraši naslova. Pečen česen je bolj blag od surovega, s pečenjem postane izredno sladek in mehak. Za dokončanje jedi potrebuješ le še kakovostno olivno olje in testenine in odličen obrok bo pripravljen.

SESTAVINE (za 2 osebi)

  • 1 glavica česna
  • olivno olje
  • sol
  • poper
  • 1 sušen feferon
  • 200 g metuljčkov

Metuljčki s pečenim česnom

Metuljčki s pečenim česnom

PRIPRAVA

Manjši pekač naolji, daj vanj celo glavico česna in peci 30 minut v pečici, ogreti na 170°C. Česen vzemi iz pečice, pusti, da se malo ohladi in potem iz posameznih strokov izbezaj česnovo meso, mora biti zelo mehko in dišeče.

Metuljčki s pečenim česnom

Metuljčke skuhaj v vreli soljeni vodi po navodilih na embalaži. V kozici segrej olivno olje, nanj daj česnovo meso in ga malo pretlači. Dodaj še zdrobljen sušen feferon, posoli in obilno popopraj. Zmešaj s kuhanimi metuljčki, povrhu še enkrat obilno popopraj in postrezi.

Metuljčki s pečenim česnom

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.