Nikar se ne ustraši naslova. Pečen česen je bolj blag od surovega, s pečenjem postane izredno sladek in mehak. Za dokončanje jedi potrebuješ le še kakovostno olivno olje in testenine in odličen obrok bo pripravljen.
SESTAVINE (za 2 osebi)
- 1 glavica česna
- olivno olje
- sol
- poper
- 1 sušen feferon
- 200 g metuljčkov
PRIPRAVA
Manjši pekač naolji, daj vanj celo glavico česna in peci 30 minut v pečici, ogreti na 170°C. Česen vzemi iz pečice, pusti, da se malo ohladi in potem iz posameznih strokov izbezaj česnovo meso, mora biti zelo mehko in dišeče.
Metuljčke skuhaj v vreli soljeni vodi po navodilih na embalaži. V kozici segrej olivno olje, nanj daj česnovo meso in ga malo pretlači. Dodaj še zdrobljen sušen feferon, posoli in obilno popopraj. Zmešaj s kuhanimi metuljčki, povrhu še enkrat obilno popopraj in postrezi.