Ta juha je še boljša kot tista iz kitajske restavracije! Je čudovito svilnata, polna zelenjave (gobe, korenje, mlada čebula) in proteinov (piščanec, tofu, gobe in jajca) ter ravno prav pekoča in kisla. Juha se čudovito pogreje in je dobra tudi do 5 dni, zato je lahko več pripraviš tudi za […]
Badges: 30 minut in manj
Pohani piščančji fileji iz pečice z gorčično-medeno omako
0 commentsTo so piščančji pohančki polni okusa, panirani v nekaj minutah in pečeni v pečici. Obdaja jih ravno prav začinjena panira, ki poskrbi, da je notranjost popolnoma sočna in tako zelo dobra. Priprava v celoti traja manj kot pol ure, štedilnik in kuhinja pa nimata ne kapljice olja, ne vonja po pohanju! Pohančke po želji postrezi z gorčično-medeno omako, ki je s pohančki popolna kombinacija.
Ekspresne cimetove rolice z jogurtovim testom in vanilijevim prelivom
0 commentsTe čudovito puhaste, dišeče in tako zelo dobre cimetove rolice, pripravljene v slabe pol ure, te bodo zagotovo navdušile. Testo je namesto s klasičnim kvasom pripravljeno z pecilnim praškom kar pohiti pripravo ter grškim jogurtom, ki v sladico prav spretno vključi še nekaj proteinov. Za piko na i te odlične cimetove rolice pokapaj z vanilijevim prelivom, ki je tako zelo dober, da na koncu poližeš vse prste. Enostavno wow!
Enostavni jogurtovi bejgli oz. okrogle štručke
8 commentsOkrogle štručke oziroma bejgle (bagels!) lahko enostavno pripraviš kar doma. In to le s šestimi sestavinami: potrebuješ moko, pecilni prašek, sol in grški jogurt ter jajce, po želji pa za okras še semena. V tvojih lačnih ustih so lahko v dobre pol ure, od tega jih 5 minut oblikuješ, 20 minut pa pečeš. Odlični so!
Mascarpone polenta s pečenimi gobicami in jajcem
0 commentsSonček na krožniku! Imava kremno polento, mehke gobice in dišeč rumenjak, ki se razlije čez gobice in polento … ooh. Da ne omenjam svežine, ki jo da naribana limonina lupinica. Fantastično! To je res čudovita jesenska poslastica, ki jo pripravi v sezoni gob s svežimi in ostali čas z zmrznjenimi gobami.
Piščančji file v stroganov omaki na rižu
1 commentZlato popečen in ravno prav začinjen piščančji file se kopa v čudoviti svilnati omaki polni gobic, vse pa nato nežno položiš na riž, testenine ali pire krompir. Celotna jed se pripravi v manj kot pol ure in lepo pogreje, nasiti in zadovolji. Ja, to je prava jesenska poslastica!