Če imaš doma sous vide napravico ali pa si je želiš, pa ne veš še točno, kaj z njo, potem je ta recept pravi zate. Večina ljudi misli, da je sous vide – torej počasno kuhanje v vodi – le za goveje zrezke, oziroma rib-eye, pa to ni čisto res. Na sous vide način lahko pripraviš tudi najbolj sočno, ravno prav krhko in neverjetno odlično ribo. Tole je božansko!
Badges: LCHF recepti
Kislo-pekoča juha s piščancem
0 commentsTa juha je še boljša kot tista iz kitajske restavracije! Je čudovito svilnata, polna zelenjave (gobe, korenje, mlada čebula) in proteinov (piščanec, tofu, gobe in jajca) ter ravno prav pekoča in kisla. Juha se čudovito pogreje in je dobra tudi do 5 dni, zato je lahko več pripraviš tudi za […]
Neverjetna solata z listnatim ohrovtom
0 commentsRes presenetljivo dobra solata z listnatim ohrovtom, jabolkom, popečenimi mandljevimi lističi in kremnim gorčičnim prelivom ter rozinam in kozjim ali feta sirom. Res neverjetna kombinacija, ki bo prepričala tudi vse tiste, ki si niti v najbolj divjih sanjah ne predstavljajo jesti listnatega ohrovta.
Dušeno rdeče zelje
0 commentsTo je fantastična jesensko-zimska poslastica, polna okusov in vitaminov ter čudovitih jesenskih barv. Zelje je čudovito mehko, dišeče in tako zelo dobro. Postrežeš ga lahko s čimer koli, čudovito se ujema z mlinci ali krompirjem. Poleg pa še protein po izbiri in poslastica bo res čarobna.
Najboljši tzatziki
0 commentsLe kdo ga ne pozna?! Ta osvežilna poletna omaka oziroma pomaka, je čudovita spremljava vsakemu pikniku, najboljše pa se prilega poleg pečenega mesa, ribe ali zelenjave. Super pa je tudi kar le s popečenim ali svežim (pita) kruhom. Za pripravo potrebuješ le nekaj sestavin, priprava je enostavna, okus pa neverjeten!
Enostaven cvetačni riž
0 commentsCvetača, sesekljana v rižu podobna zrnca, zmehčana v mikrovalovni ali navadni pečici, je presenetljiva priloga, ki jo lahko serviraš tako, kot čisto vse ostale priloge. Cvetačni riž je lahko nadomestilo riža, kuskusa, pire krompirja, testenin … Je manj kaloričen od klasičnih prilog, a vseeno čudovitega okusa.