Blog 063: Sit Fit praznuje 3 leta

0 comments

Pa ima Sit Fit spet rojstni dan! Za nami je tretje leto kulinaričnih dogodivščin in najlepša hvala za vso podporo, komentarje in spremljanje. Tu sem zate in želim, da veš, da mi pomeniš resnično veliko. Hvala! V nadaljevanju pa si preberi nekaj utrinkov preteklega leta.

V tretjem letu Sit Fit-a se je zgodilo veliko. Veliko novih receptov, tudi v video obliki, nekaj odličnih sodelovanj in noro uživanje v okušanju čudovite hrane.

Najprej nekaj statistike:

  • število receptov: 69 (skupaj 417)
  • število video receptov: 19 (skupaj 33)
  • število blog zapisov: 10 (skupaj 62)
  • število poslanih mailingov: 22 (skupaj 75)

Recepti

V tretjem letu sem svoje kulinarično znanje še nadgradila, seveda pa so mi pomagali tudi novi kuhinjski pripomočki.

Najbolj sem navdušena nad čudovitim mešalnikom Blendtec, ki sem ga lani od Domna dobila za rojstni dan. ♡ Ker beleži število uporabe, ti lahko povem, da sem ga v enem letu uporabila 160x, torej skoraj vsak drugi dan! Res ga obožujem. Z njim pripravljam smutije, pa kremne juhe, omake in tudi cvetačni riž.

V tem letu sva zamenjala tudi veliko posode in loncev ter krožnike. Skrajni čas je že bil! Kupila sem si tudi nekaj manjših kuhinjskih pripomočkov – malo metlico in nekaj posodic za shranjevanje kosil, ki jih zadnje mesece na veliko pripravljam vnaprej, a o tem kdaj drugič. Domen mi je iz New Yorka prinesel še nove merilne posodice in pa nekaj pripomočkov za poširanje jajc ter za pripravo lepih mafinov in piškotov – trik je v sladolednih žlicah!

V tretjem letu sem pripravila veliko različnih receptov pri katerih sem uporabila nove tehnike. Navdušena sem. Če bo šlo tako naprej, bom pri 50-ih prava Marta Stewart (saj ne, se niti ne drznem primerjati!).

Bom naštela le nekaj meni najljubših receptov preteklega leta:

  • SOLATA V KOZARCU ZA S SEBOJ je super zadevca za vse, ki si želijo kosilo pripraviljati doma in ga vzeti s seboj v službo, šolo, piknike … Na dno kozarca daš preliv, nato sestavine za pripravo solate in ta-da. Preden greš jest, kozarec obrneš in solata je zmešana. Možnosti je neomejeno!
  • ENOSTAVNI DOMAČI BEJGLI so moji začetki priprave domačega kruha in kruhovih izdelkov. Ker pojeva z Domnom malo kruha, ga redko kupujem. Ker pa se izogibam belemu kruhu kolikor se le da, in ker mi je zoprno, da ima večina kruha v trgovini vsaj nek del bele moke, sem se lotila domače peke. Najprej bejgle, nato kruh. Se učim!
  • DOMAČA LEŠNIKOVA GRANOLA je dbest. Koncept doma pripravljenih muslijev sem odkrila lani in od takrat naprej imam doma skoraj ves čas tako ali drugačno granolo. Ko se enkrat naučiš razmerij med suhimi in mokrimi sestavinami, je različnic malo morje! Super so tudi za zajtk, ki sem ga zadnje mesece začela jesti – dovolj je samega sadja!
  • TOPLO ZLATO KURKUMINO MLEKO je zaznamovalo mojo letošnjo zimo. Tako zelo mi je všeč, da sem ga pila skoraj vsak večer. Poleti bom delala enakega, le da bo ohlajen. Ne le, da je dober, še zdrav je.
  • DOMAČA SIROVA POMAKA NAČO je fantastična, doma pripravljena, enostavna in slastna. In super za žurke! Poleg nje sem navdušena še nad pečenim camambertom, idejo party krožnika, humusom in ocvrtimi čebulnimi obročki. Kdo bi si mislil, da je tako enostavno?!

Video recepti

Na začetku leta sem/sva veliko investirala tudi v opremo. Domen mi je kupil nov fotoaparat za snemanje, pri Koohna sem naročila nekaj novih podlag in kakovost video receptov se je takoj dvignila! So ti všeč? Imaš kak predlog za video recept? Piši mi na [email protected]. Vse videe pa najdeš tudi na  Sit Fit You Tube kanalu.

Eden za pokušino:

Blog in mailing

Letos sem natančneje raziskala špinačo in sladki krompir. Zbrala pa sem tudi nekaj idej za pripravo solatnih prelivov, ki seveda super pašejo k solatam. Pisala sem o svojem mini vrtu na balkonu ter naredila recenzijo sedaj že zaprtega Lizarrana in pa o pojedini Ane Roš v Hiši Franko. Si želiš, da raziščem še kakšno sestavino ali izdelek? Piši mi!

Na mejling si že naročen/a? Če še ne, se vpiši na podstrani mejling. Že krepko čez 2000 vas je!

Družabna omrežja

Najdeš me na Facebooku, Instagramu in Twitterju. Hvala vsem, ki spremljate. ♡

Sodelovanja

V tem letu pa sem utrdila sodelovanje s super podjetji:

Veselim se nadaljnega sodelovanja z obstoječimi in bodočimi partnerji. Hvala vam! ?

Letos sem prvič pripravila tudi recepte za pomladno-poletno Lidlovo revijo Preprosto. Najdeš jo v Lidl trgovinah! V njej je 7 mojih receptov (6 pijač in ena sladica).

Toliko za tokrat! Če imaš kakšen komentar, predlog, mnenje, nasvet ali kritiko, se mi oglasi prek družabnih omrežij ali pa mi napiši mail. ♡

close

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Tags

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.