Bučkin bolonjeze z makaroni po receptu Meghan Markle

, 11. Sep 2018 | No Comments

To je recept Vojvodinje Sušeške, Meghan Markle, ki je po kraljevi poroki obnorel kulinarični svet. Bučke, ki jih moraš nujno kuhati vsaj 3 ure, najboljše pa 4 ure, se v tem času, ko se kuhajo, spremenijo v kremaste, dišeče in odlične. Postanejo pravi pravcati bučkin bolonjez. Vanj pa nato umešaj makarone, špagete ali pa njoke. Prav neverjetno, kaj naredi čas!

Vem, vem! Le kdo kuha bučke 4 ure, če se le-te zmehčajo že po dvajsetih minutah kuhanja? Jaz! Zakaj, te zanima? Zato, ker se v štirih urah z bučkami zgodi nekaj neverjetnega. Iz trdih zelenih kock dobiš kremaste koščke omake, ki na daleč res spominja na bolonjez! Je že res, da omaka res ne izgleda lepo, ampak okus! To je tisto, kar šteje! In ja, tudi jaz sem bila skeptična. Pa sem poskusila. In si vzela nekaj časa. Neko dopoldne sem na štedilnik dala ponev z bučkami – natančnejši recept si poglej v nadaljevanju – in se spravila k delu. Izza računalnika sem vstala vsake pol ure, omako premešala in nadaljevala z delom. Ker ti štiri ure res ni treba ves čas mešati, lahko medtem narediš ogromno. Le v bližini moraš biti. Po dobrih treh urah skuhaš makarone, jih odcediš, omaka še zadnjič premešaš in vanjo umešaš makarone. Odličen obrok!

Ta recept je recept gurmanke Meghan Markle, ki je nekoč, še preden je postala vojvodinja, v nekem intervjuju povedala svoj recept za enostavne makarone, ki so odlični, vzamejo pa nekaj več časa. Našla sem ga na Delish.com.

Preden pa si pogledaš video priprave recepta, pa še nekaj pomembnih dejstev o tej jedi:

  • Uporabiš lahko katere koli makarone želiš, priporočljivo je le, da imajo udrtine, kamor se bo ujela ta čudovita omaka.
  • Ponev ali kozico imej med kuhanjem nujno pokrito, da voda ne izpari.
  • Če kljub temu, da je ponev ali kozica ves čas pokrita, primanjuje vode, je malo – res malo – dodaj.
  • Omako med kuhanjem nujno večkrat premešaj.

Sedaj pa si brž poglej video priprave in se prepričaj, kaj štiri ure kuhanja naredijo bučkam. Video recept je bil pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

POGLEJ SI VIDEO PRIPRAVE (57 s)

SESTAVINE (za 2 osebi)

  • 1 čebula
  • 4 bučke
  • 1 jušna (zelenjavna) kocka
  • 2 dcl vode
  • 1 limona
  • pest parmezana + za okras
  • sol
  • poper
  • čili kosmiči (po želji)
  • 200 g makaronov

PRIPRAVA

Čebulo in bučke nareži na kocke. V ponvi ali kozici segrej žlico olja in na segretem zmehčaj čebulo. Dodaj bučke, jušno kocko, vodo in malo posoli in popopraj.

Pokrij in kuhaj 4 ure. Vmes nekajkrat premešaj in v primeru, da primanjkuje vode, dodaj še malo vode, a ne preveč, saj se morajo bučke skorajda dušiti in tako karamelizirati in ne kuhati v vodi. Ko se omaka kuha že 3 ure in pol, skuhaj makarone po navodilih na embalaži, nato pa jih odcedi. Če primanjkuje vode v omaki, dodaj malo te vode, v kateri so se kuhali makaroni.

Tako izgledajo bučke po štirih urah!

V omako nato umešaj skuhane makarone, dodaj parmezan, čili kosmiče in sok tretjine limone ter še malo posoli in popopraj, če je potrebno. Zmešaj, serviraj, okrasi s parmezanom in čili kosmiči ter postrezi.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply