Makaroni z bučkino omako po receptu Meghan Markle

0 comments

To je recept Vojvodinje Sušeške, Meghan Markle, ki je po kraljevi poroki obnorel kulinarični svet. Bučke, ki jih moraš kuhati čim dlje, najbolje vsaj 1 uro, se v tem času, ko se kuhajo, spremenijo v kremaste, dišeče in odlične. Postanejo pravi pravcati bučkin bolonjez. Vanj pa nato umešaj makarone, špagete ali pa njoke. Prav neverjetno, kaj naredi čas!

Vem, vem! Le kdo kuha bučke 1 uro, če se le-te zmehčajo že po dvajsetih minutah kuhanja? Jaz! Zakaj, te zanima? Zato, ker se v tem času z bučkami zgodi nekaj neverjetnega. Iz trdih zelenih kock dobiš kremaste koščke omake, ki na daleč res spominja na bolonjez! Je že res, da omaka ne izgleda prav lepo, ampak ta okuuus! To je tisto, kar šteje. In ja, tudi jaz sem bila skeptična. Pa sem poskusila. In si vzela nekaj časa. Neko dopoldne sem na štedilnik dala ponev z bučkami – natančnejši recept si poglej v nadaljevanju – in se spravila k delu. Izza računalnika sem vstala vsake toliko časa, omako premešala in nadaljevala z delom. Ves čas ti res ni treba bedeti nad omako, v bližini pa le moraš biti. Po dobrii uri nato skuhaš makarone, jih odcediš, omako še zadnjič premešaš in vanjo umešaš makarone. Kakšen odličen obrok!

Ta recept je recept gurmanke Meghan Markle, ki je nekoč, še preden je postala vojvodinja, v nekem intervjuju povedala svoj recept za te enostavne makarone, ki so odlični, vzamejo pa nekaj več časa. Našla sem ga na Delish.com.

Preden pa si pogledaš video priprave recepta, pa še nekaj pomembnih dejstev o tej jedi:

  • Uporabiš lahko katere koli makarone želiš, priporočljivo je le, da imajo udrtine, kamor se bo ujela ta čudovita omaka.
  • Ponev ali kozico imej med kuhanjem nujno pokrito, da voda ne izpari.
  • Če kljub temu, da je ponev ali kozica ves čas pokrita, primanjuje vode, je malo – res malo – dodaj.
  • Omako med kuhanjem nujno večkrat premešaj.

Priprava omake je že dolgotrajna, a se tako zelo splača! Potrebuješ naslednje sestavine.

V ponvi na olju najprej zmehčaš čebulo, nato pa dodaš jučno osnovo, bučke malo posoliš in popopraš. Ter kuhaš. Potrpežljivo kuhaš …

 

Nato dodaš malo parmezana in postrežeš. Božansko!

Sedaj pa si brž poglej video priprave in se prepričaj, kaj čas naredi bučkam.

POGLEJ SI VIDEO PRIPRAVE (57 s)

Video recept je bil pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Makaroni z bučkino omako po receptu Meghan Markle


  • Author: Barbara
  • Prep Time: 5 minut
  • Cook Time: vsaj 1 uro
  • Total Time: več kot 1 uro
  • Yield: za 2 osebi 1x

Description

To je recept Vojvodinje Sušeške, Meghan Markle, ki je po kraljevi poroki obnorel kulinarični svet. Bučke, ki jih moraš kuhati čim dlje, najbolje vsaj 1 uro, se v tem času, ko se kuhajo, spremenijo v kremaste, dišeče in odlične. Postanejo pravi pravcati bučkin bolonjez. Vanj pa nato umešaj makarone, špagete ali pa njoke. Prav neverjetno, kaj naredi čas!


Scale

Ingredients

1 čebula
4 bučke
1 jušna (zelenjavna) kocka
2 dcl vode
1 limona
pest parmezana + za okras
sol
poper
čilijevi kosmiči (po želji)
200 g makaronov


Instructions

  1. Omako skuhaj: Čebulo in bučke nareži na kocke. V ponvi ali kozici segrej žlico olja in na segretem zmehčaj čebulo. Dodaj bučke, jušno kocko, vodo in malo posoli in popopraj. Pokrij in kuhaj vsaj 1 uro, če lahko, jo kuhaj še dlje. Vmes večkrat nujno premešaj in v primeru, da primanjkuje vode, dodaj še malo vode, a nikakor ne preveč, saj se morajo bučke dušiti in tako karamelizirati in ne kuhati v vodi. Ko se omaka kuha že vsaj 1 uro, skuhaj makarone po navodilih na embalaži, nato pa jih odcedi. Če primanjkuje vode v omaki, dodaj malo te vode, v kateri so se kuhali makaroni.
  2. Dokončaj: V omako nato umešaj skuhane makarone, dodaj parmezan, čili kosmiče in sok tretjine limone ter še malo posoli in popopraj, če je potrebno. Zmešaj, serviraj, okrasi s parmezanom in čilijevimi kosmiči ter postrezi.

Notes

Dlje bučke kuhaš, boljša bo omaka!

Omako med kuhanjem nujno večkrat premešaj.

Bučke se morajo skoraj dušiti in karamelizirati, zato pazi, da ne dodaš preveč vode. Ponev ali kozico imej med kuhanjem nujno pokrito, da voda ne izpari. Če kljub temu, da je ponev ali kozica ves čas pokrita, primanjuje vode, je malo – res malo – dodaj.

Uporabiš lahko katere koli makarone želiš, priporočljivo je le, da imajo udrtine, kamor se bo ujela ta čudovita omaka.

close

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.