Ta kremna, svilnata in nadvse čudovita (p)omaka, pripravljena z majonezo, gorčico in medom je nadvse primerna za pomakanje. Uporabi jo za pomakanje piščanca, krompirčka, katere koli druge pečene zelenjave ali pa jo uporabi pri pripravi burgerja. Tako je dobra, da bi jo človek dal kar na vse!
Veliko, če ne že vse, je dosti boljše, če vsebuje še omako, pomako, preliv. Samo predstavljaj si pomfri brez ketcupa! Pa burger brez omake. Pa pohane košče piščanca brez pomake. Nemogoče! Tu pride v igro ta pomaka, ki je svilnata in nadvse razkošna. Po čudovitem okusu je tam nekje, kot je ranch preliv. Oba sta namreč božanska! S to razliko, da je ranch preliv, kot ga jaz pripravim, malo bolj zdrav od te gorčično-medene omake, saj vsebuje še grški jogurt. Ampak življenje je vredno živeti in dobro jesti.
Jaz to pomako najraje pripravim za pomakanje piščanca, obožujem pa jo tudi v kakršnem koli burgerju. S kakršnim koli piščancem se ta pomaka prav božansko ujema.
V tej pomaki najdeš:
- MAJONEZO – Da je pomaka kremna in svilnata poskrbi prav majoneza. Uporabi čisto navadno majonezo.
- GORČICO – Potrebuješ le majhno količino gorčice, ki pa naredi ta preliv zanimiv in nadvse okusen. Uporabi čisto navadno, če imaš pa več poguma, pa kar dijon gorčico, ki je malenkost pekoča.
- MED – Med poskrbi za ravno prav sladkobe, ki poskrbi, da na koncu posodico z omako poližeš do čistega. Uporabi tekočega, saj ga moraš lepo vmešati z ostalimi sestavinami.
- KIS – Čisto malo kisa potrebuješ, da omaka zaživi in da ni preveč “težka”. Jaz uporabim kar navaden jabolčni kis. Lahko bi pa tudi sok limone ali limete.
- KAJENSKI POPER – Ta je neobvezen, lahko pa ga dodaš za malo pompa. Dodaj ga kolikor želiš, če ga jaz dodam, ga dodam le manjši ščepec.
Priprava te pomake je nadvse komplicirana. Ha, saj ne. Vse sestavine le zmešaš skupaj in to je to. Najboljše je, da uporabiš kar metlico, da se vse skupaj homogeno poveže. Lahko pa seveda uporabiš tudi kar žličko, le potrudi se, da se vse sestavine lepo povežejo.
Preden pogledava, kako se ta slastna zadevica pripravi, pa še nekaj idej s čim to (p)omako uživati:
- Pohani piščančji fileji iz pečice z medeno omako
- Piščančji burger z ananasom
- Odličen pečen sladki krompir
- Enostavni ocvrti lignji
- Neverjeten pomfri iz pečice
- Cvetačni riž z zelenjavo in klobaso s pekača
- Najboljši speštan pečen krompir
To pomako lahko pripraviš tudi vnaprej, vendar le za nekaj dni. Do uporabe jo hrani v hladilniku pokrito. Pred uporabo jo le še premešaj.
Za pripravo potrebuješ sestavine na spodnji fotki. Natančne količine so navedene na dnu strani. Priprava je enostavna – vse sestavine le zmešaj skupaj in uživaj v svilnati pomaki. Njam!
Čudovita gorčično-medena pomaka
- Total Time: 5 minut
- Yield: za manjšo skodelico
Description
Ta kremna, svilnata in nadvse čudovita (p)omaka, pripravljena z majonezo, gorčico in medom je nadvse primerna za pomakanje. Uporabi jo za pomakanje piščanca, krompirčka, katere koli druge pečene zelenjave ali pa jo uporabi pri pripravi burgerja. Tako je dobra, da bi jo človek dal kar na vse!
Ingredients
- 4 žlice majoneze
- 1 žlička tekočega medu
- 1 žlička gorčice
- 1 žlička jabolčnega kisa (ali limoninega ali limetinega soka)
- 1 ščepec kajenskega popra (neobvezno)
Instructions
Vse sestavine le zmešaj skupaj in uživaj v svilnati (p)omaki.
- Prep Time: 5 minut