Toast z zrnatim sirom, hruško in medom

0 comments

Ta preprost, ampak nadvse čudovit toast je odličen za malico, zajtrk ali večerjo. Potrebuješ le 5 sestavin (toast kruh, zrnati sir, hruška, med in po želji še malo timijana) in 5 minut. Je enostaven za pripravo ter vedno zadovolji, pocrklja in nasiti.

Pride čas, ko si zaželiš nekaj ravno prav svežega, malenkost sladkega, nasitnega in res dobrega. Takrat pripravi ta toast. Ker je življenje res prekratko, da bi ves čas jedli eno in isto. Čeprav je velika možnost, da tega toasta ne boš pripravil/a le enkrat. Ker je res tako dober!

Poleti sem odkrila tole čudovito sladico z zrnatim sirom, breskvo, piškotki in medom. Ker se je nikakor nisem mogla najesti in je bila na jedilniku reeees velikokrat (priznam, da skoraj vsak dan!), se okusu zrnatega sira z medom nisem želela odpovedati. Zato tokratni toast. Namesto breskve sem izbrala jesenske hruške, namesto piškotov pa toast. Svežina zrnatega sira in ravno prav sladkobe od medu pa ostaneta. Tako dobro!

V toastu najdeš:

  • TOAST KRUH – Jaz imam večkrat doma polnozrnat toast, zato sem izbrala prav njega. Lahko pa izbereš kateri koli kruh, ki ti je všeč. Priporočam, da ga malekost popečeš – v toasterju ali na ponvi brez česar koli, da ostane bolj kompakten, ko ga obložiš.
  • HRUŠKA – Boljšega okusa je hruška, boljši je toast. Premalo zrelim in hruškam brez pravega okusa se raje izogni. Preveč zrelim in zato zdrizastim, pa prav tako. Hruško nareži na tanke rezinice, saj se tako lepše grize.
  • ZRNATI SIR – Zrnati sir je čudovito svež in najboljši direktno iz hladilnika, da je lepo hladen. Lahko izbereš tudi skuto, ki pa jo, če le lahko, zmešaj z malo grškega jogurta, da bo vse skupaj sočno, saj je zrnati sir sam po sebi prav lepo sočen.
  • MED – Najraje mam cvetličnega, saj ni premočen. Najboljši je tekoč, saj je najboljše, da hruške z medom lepo pokapaš.
  • TIMIJAN – Svež timijan se lepo ujema s hruško in medom zato ga le dodaj, če ga imaš. Če svežega nimaš, uporabi res malo suhega ali pa ga izpusti.

Priprava te sladice, ki čisto prava sladica vendarle ni, je bliskovito hitra. Toast popečeš, nanj razporediš zrnati sir, na sir tanke rezinice hruške, vse pokapaš z medom in okrasiš z malo timijana. Prava perfekcija!

Poglej si tudi kratek VIDEO priprave. 

Preden pogledava, kako se ta sladica pripravi, pa še nekaj idej za pripravo hitrih malic oziroma prigrizkov:

Za pripravo potrebuješ sestavine na spodnji fotki.

Popeci toast in nareži hruško. Nato pa toast namaži z zrnatim sirom.

Obloži z rezinicami hruške, pokapaj z medom in okrasi s timijanom.

Tako dobrooo!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Toast z zrnatim sirom, hruško in medom


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 5 minut
  • Yield: za 1 osebo 1x

Description

Ta preprost, ampak nadvse čudovit toast je odličen za malico, zajtrk ali večerjo. Potrebuješ le 5 sestavin (toast kruh, zrnati sir, hruška, med in po želji še malo timijana) in 5 minut. Je enostaven za pripravo ter vedno zadovolji, pocrklja in nasiti.


Ingredients

Scale
  • 1 kos toasta
  • 1/2 hruške
  • 2 žlici zrnatega sira (e.g. cottage cheese)
  • med
  • timijan

Instructions

  1. Priprava: Hruško nareži na tanke rezinice. Toast popeci v toasterju ali na suhi ponvi.
  2. Toast: Popečen toast namaži z zrnatim sirom, obloži z rezinicami hruške, pokapaj z medom in okrasi s timijanom.
  3. Postrežba: Postrezi takoj in uživaj!

Notes

Nezrelim hruškam in hruškam brez okusa se raje izogni. Enako se izogni prezrelim in zdrizastim hruškam. Kajti boljša je hruška, boljši je toast.

Namesto zrnatega sira lahko uporabiš tudi skuto.

Če svežega timijana nimaš, uporabi malo suhega ali pa ga izpusti.

Uporabi polnozrnat ali navaden toast ali pa kak drug kruh.

  • Prep Time: 3 minut
  • Cook Time: 2 minuti

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.