Blog 066: Na piknik v naravo!

0 comments

Obožujem piknike! Pa ne le zato, ker so vedno polni dobre hrane – ok, v veliki meri tudi zato, priznam – ampak tudi zato, ker so pikniki odlična priložnost za druženje z ljudmi, ki jih imam rada. In to še v naravi! V nadaljevanju si preberi, kaj vzeti na piknik in kaj na pikniku pojesti.

Ko sem nedavno postala finalistka nagradnega natečaja s Skazo, sem dobila eno tako konkretno motivacijo za pripravo blog zapisa na temo piknikov! Končno! Medtem, ko sem že napisala en blog zapis na temo Pikniki in žar in enega na temo Koncertiranje, bom danes napisala enega na temo pikniki v naravi. V prvem sem ti predlagala jedi, ki jih lahko pripraviš s pomočjo žara. V drugem pa jedi, ki jih lahko vzameš s seboj na koncerte ali festivale. Danes pa bova pogledala, kaj lahko odneseš s seboj na piknik v naravo.

Kaj vzeti s seboj?

Najprej pa seveda, kaj moraš vzeti s seboj. Nekaj tistih zadev poleg hrane. Najprej je najboljše, če imaš s seboj dekco. In ne le navadno dekco. Najboljše je, če imaš tako dekco, ki ima spodaj polivinil, zgoraj pa mehak – po možnosti še izredno simpatičen – tekstilni del. Te dekce prodajajo v boljše založenih trgovinah. Če veliko piknikuješ, močno priporočam!

Piknik je poleg prehranjevanja čas tudi za druženje. Na svežem zraku! Kjer je svež zrak, lepo – po možnosti zeleno – okolje in kjer se človek lahko sprosti, do onemoglosti razgovori in nasmeje. Če piknikuješ z ljudmi, ki jih tudi sicer veliko vidiš in si si povedal že tudi to, kateri okus sladoleda si pojedel včeraj zvečer, je zelo priročno, da s seboj vzameš tudi kakšno dodatno razvedrilo. Knjige, karte, badminton loparje in/ali frizbi. Vse, kar lahko delaš skupaj in vse, kar ti tudi prebudi apetit za tisto drugo rundo, oziroma za sladico.

Zelo priporočam, da s seboj vzameš sredstva proti komarjem. Nikar ne pozabi na pokrivala in sončna očala in pa seveda – namaži se s kremo za sončenje! Še najboljše je, da najdeš piknik prostor v senci. Zdravje najprej!

Kaj vzeti s seboj za pojest?

Če bo na pikniku tudi žar, potem je seveda stvar malo drugačna od piknika, ki se zgodi brez žara, daleč od kuhinj in v naravi. Morda celo ob morju ali pa kakšni reki/jezeru! Ker sem o žaru že pisala, bom danes predstavila nekaj idej za piknike v naravi. Kjer moraš s seboj vzeti hrano, ki se na toploti ne pokvari in ki je tudi sobne temperature tudi čisto ok.

Da bi piknič čim bolj zabaven, ne kompliciraj s pripravo hrane. Najbolje se obnesejo zabavne in bogate solate, morda kakšni sendviči in pa sadje. Seveda lahko s seboj odneseš še kakšne oreščke in pa kakšno sladico. Ker moraš ob hrani tudi kaj popit, s seboj odnesi vodo, morda kakšno limonado in pa naravni sok. In to je to! Brez kompliciranja!

SOLATE


Kuskus solata s češnjevci, redkvicami, rukolo in kumaro >>


Lečina solata s paradižnikom, koruzo in česnovim prelivom >>


Ješprenjčkova solata s stročjim fižolom in rukolo >>

SENDVIČI


Pisan grški sendvič s humusom, avokadom, feto in papriko >>


Sendvič s humusom, paradižnikom in avokadom >>


Sendvič z zelenjavo, sirom in tunino >>

PRIGRIZKI


Zavite palčke s pestom >>


Božanski v pečici ocvrti jajčevci >>


Party krožnik s tortilija čipom, zelenjavo, paradižnikovo salso in humusom >>

SLADICE


Čokoladno-bučkino pecivo >>


Rumove kroglice >>


Hrustljav jabolčni čips s cimetom iz pečice >>

Na piknik s Skaza izdelkom Pick&Go

Skaza je letos lansirala inovativno sestavljenko Pick&Go, s katero ti bo odhod na piknike močno olajšan. Saj z njo lahko s seboj odneseš vsaj dve pripravljeni jedi, pa še ves pribor, krožnike in kozarce. Izdelki imajo oznako ecoBIB, kar pomeni, da so izdelki narejeni iz okolja prijaznega materiala na bio osnovi. Ker so izdelki trpežni, jih lahko po koncu piknika lepo pospraviš za domov, enostavno umiješ – ja, tudi tiste posode od oljnate solate se lepo umijejo, pospraviš in imaš na voljo spet naslednjič. Zmaga!

Več o Skaza izdelkih si oglej na Skaza spletnem mestu!

Za lažje predstavljanje pa še nekaj fotk s piknika, na katerega sem vzela Pick&Go sestavljanjo, karte, frizbi in Domna ter sestro Tjašo. Ne le, da smo se najedli, še nasmejali smo se, pa še skoraj nič popikani od komarjev nismo bili! Lep dan je bil.

No, kaj pa ti vzameš s seboj na piknik? In kaj postrežeš? Povej mi v komentarjih, me zanima!

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Tags

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.