Kuskus juha z zelenjavo in metino pasto

, 9. Jun 2015 | No Comments

Kuskus juha z zelenjavo in metino pasto

Bi nekaj drugačnega in fantastičnega? Ta juha s pridihom azijskih okusov je prava izbira. Če juho kuhaš za otroke ali pa če ne maraš pekoče hrane, v metino pasto ne dodaj feferončka, pasta bo vseeno odlična. Zunaj sezone špargljev juho skuhaj brez njih. Poleg juhe postrezi s popečenim kosom kruha.

SESTAVINE (za 2 osebi)

Sestavine za juho:

  • 100 g brokolija
  • 100 g gob
  • 100 g kuskusa
  • 1 manjši šopek špargljev
  • 1 žlička naribanega ingverja
  • 1 strok česna
  • 1 mlada čebula
  • 1 l zelenjavne jušne osnove (ali vrela voda in zelenjavna jušna kocka)
  • sol
  • poper
  • olivno olje

Sestavine za metino pasto:

  • 1 šopek mete
  • 1 ščepec soli
  • 1 majhen sušen feferonček (neobvezno)
  • 1 ščepec popra
  • 1 žlička olivnega olja

Kuskus juha z zelenjavo in metino pasto

PRIPRAVA

V kozici segrej žlico olivnega olja. Na segretem zelo na hitro prepraži nariban strok česna in ingver – le kakšno minuto, ne več, da se česen ne prismodi. V kozico daj gobe in kuhaj toliko časa, da izpustijo vso vodo in se le-ta pokuha. Potem dodaj na manjše cvetke narezan brokoli …

Kuskus juha z zelenjavo in metino pasto

… in zelenjavno jušno osnovo. Kuhaj toliko časa, da tekočina zavre, potem pa v juho dodaj še na kolute narezane šparglje. Po petih minutah kuhanja v kozico stresi kuskus in kuhaj še približno pet minut.

Kuskus juha z zelenjavo in metino pasto

V možnar daj olje, meto, sol, poper in feferonček in zbij v gosto pasto. Dodaj nekaj olja, če je presuho in dobro premešaj. Če možnarja nimaš, meto sesekljaj na deski in jo v šalčki zmešaj s soljo in poprom, vanjo zdrobi feferonček in združi z olivnim oljem.

Kuskus juha z zelenjavo in metino pasto

Ko se kuskus napije juhe, juho popopraj in poskusi ter dosoli, če je potrebno. Juho serviraj na krožnik, potresi z narezano mlado čebulo in okrasi z majhno žličko metine paste. Postrezi takoj.

Kuskus juha z zelenjavo in metino pasto

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply