Krompirjevi “ježki”

0 comments

Krompirjevi “ježki”

Dišiiiiii! <3 Ti čudoviti krompirčki so božanski! Izgledajo prečudovito, so enkratnega okusa, pripravijo pa se tudi čisto enostavno. Te krompirčke postrezi na posebne dneve, ob praznikih ali pa kar vsak dan. Z njimi vsekakor navdušiš.

Prazniki so tu! Že veš, kaj bo na tvoji praznični mizi? Morda prav ti mali čudoviti dišeči krompirčki? ? Res so fantastični, njam! Z uporabo enega majčkenega trika bo priprava res enostavna, potrebuješ le žlico. Ja, navadno žlico – krompirček položi nanj in ga začni rezati na rezine – ker je žlica zaobljena, krompirčka ne moreš narezati do konca, ga lahko le zarežeš in dobiš izgled skoraj-ježka. Enostavno! In lepo!

Sem že povedala, da tile krompirčki res božansko dišijo? Sem? Ja, ok. Ker tega RES ne smem izpustiti. Mmmmm …

Za pripravo lahko uporabiš tudi le maslo ali le olje. Proste roke imaš tudi pri uporabi dišavnice – uporabi, kar ti je všeč in kar imaš pri roki.

OGLEJ SI VIDEO PRIPRAVE (57 s)

SESTAVINE (za 2 osebi)

  • 400 g majhnih krompirčkov
  • 50 g olivnega olja
  • 50 g masla
  • sol
  • poper
  • 1 šopek svežega peteršilja
  • 1 limona: 1 žlica limonine lupinice in 1 žlica limoninega soka
  • 4 stroki česna

PRIPRAVA

Krompirčkom odstrani morebine pike in jih dobro umij – če je lupina tanka, jih ni treba lupiti. Vzemi navadno jušno žlico in nanjo položi krompirček ter zareži vanj v razmiku manj kot pol centimetra. Zaradi uporabe žlice krompirčkov ne bo mogoče zarezati do konca, spodaj se bodo še vedno držali skupaj. Ko se bodo krompirčki spekli, se bo razmik med rezinicami povečal in jih naredil neverjetno simpatične.

Krompirjevi “ježki”

Maslo stopi, ga zlij k olivnimu olju, dodaj še limonino lupinico in limonin sok ter posoli in popopraj.

Krompirjevi “ježki”

Zarezane krompirčke položi v pekač, jih premaži s polovico oljnate zmesi, v pekač dodaj še neolupljene stroke česna in jih eno uro peci v pečici, ogreti na 175°C.

Krompirjevi “ježki”

Po 30-ih minutah pečenja, ko se rezinice krompirčkov že malo razprejo, krompirčke še enkrat premaži s preostalo polovico oljne zmesi in krompirčke peči še 30 minut.

Krompirjevi “ježki”

Pečene krompirčke potresi s sesekljanim svežim peteršiljem in jih postrezi. Pečene česnove stroke olupi in tudi te postrezi – česen bo mehak, dišeč in neverjetno sladek.

Krompirjevi “ježki”

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.