Masleni špageti s česnom in šparglji

, 24. May 2015 | No Comments

Masleni špageti s česnom in šparglji

Ti pregrešno dobri špageti te bodo zagotovo navdušili! V času sezone špargljev jih postrezi s šparglji, izven sezone pa brez njih in le z drobtinovim posipom. Poleg te jedi odlično sodi solata nežnega okusa, poskusi mehko zeleno solato ali kristalko.

SESTAVINE (za 2 osebi)

  • 4 stroki česna
  • 60 g (veganskega) masla
  • sol
  • poper
  • 2 pesti špinače
  • 1 majhna pest sveže bazilike
  • 1 šopek svežih špargljev
  • 1 žlica krušnih drobtin
  • 200 g (polnozrnatih) špagetov
  • 1 žlička limoninega soka

Pekoči špageti s česnom in olivami

PRIPRAVA

Špagete skuhaj v osoljeni vreli vodi po navodilih na embalaži. Špargljem odlomi olesenele dele – vsakega posebej primi na skrajnih koncih in prelomi, špargelj se bo odlomil ravno tam, kjer je potrebno. Nareži jih na trocentimetrske koščke, potem pa na hitro, približno 3 minute, pokuhaj v vreli soljeni vodi – če imaš aluminjasto cedilo, ga položi kar na posodo s špageti (šparglji naj bodo v vodi, seveda).

Masleni špageti s česnom in šparglji

Takoj, ko se šparglji zmehčajo, a ne postanejo zdrizasti, jih splakni pod mrzlo vodo, da se nehajo kuhati in obdržijo lepo zeleno barvo.

Česen nareži na lističe. V kozici stopi 40 g masla ter na njem zmehčaj česen.

Masleni špageti s česnom in šparglji

Kuhaj počasi in na nizkem ognju, da se česen ne obarva ali zažge. Ko se česen zmehča, v kozico stresi špinačo in baziliko in premešaj, da zelenjava uvene. Dobro posoli in popopraj.

Masleni špageti s česnom in šparglji

V ponvi stopi preostanek masla in na njem prepraži drobtine. Na prepraženih drobtinah na hitro segrej špargljeve koščke, popopraj in malenkost posoli.

Masleni špageti s česnom in šparglji

Ko se špageti skuhajo, jih umešaj v masleno omako – če je presuho, dodaj še malo masla. Premešaj in poskusi ter dosoli in dopopraj, če je potrebno. Špagete serviraj na krožnik, jih potresi s popraženimi šparglji in jed takoj postrezi.

Masleni špageti s česnom in šparglji

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply