Omleta s piščančjimi prsmi, papriko in sirom

0 comments

Ta jajčna omleta s popečenimi kockami paprike, mlado čebulo, piščančjimi prsmi in sirom je čudovito lažje kosilo, večerja ali pa kar bogat zajtrk. Je lepo puhasta, prijetno dišeča, nadvse hranljiva ter še tako zelo dobra! S kosom kruha je res odličen obrok.

Jed, ki se pripravi v slabih 15-ih minutah je nekaj najboljšega. Če je priročna in še dobra, je pa sploh zmaga! Pripraviš jo lahko v katerem koli letnem času in uporabiš sezonsko zelenjavo. Seveda pa lahko zelenjavo tudi izpustiš, če je nimaš ali pa za-boga-kako-je-to-mogoče je ne maraš.

Priprave te jedi vnaprej ne priporočam, kajti jajca so vedno najboljša sveže pripravljena. Ker omleto pripraviš hitro in enostavno, torej res ne potrebuješ pripravljanja vnaprej.

Poleg te omlete lahko serviraš kruh (ali pa tudi ne), solato  – zeleno, paradižnikovo, kumarično … ali pa jogurt, pomarančni sok, čaj, kavo

V tej omleti najdeš:

 • JAJCA – Ker je ta omleta glavni obrok, priporočam uporabo treh jajc na osebo (sicer ponavadi uporabim dve). Pred zlivanjem v ponev jih dobro razžvrkljaj, ker bo omleta potem bolj puhasta. Jajc v prvem koraku ne solimo, ampak dodamo sol čisto na koncu, da omleta ne bo gumijasta.

  • ZELENJAVO – Jaz sem tokrat uporabila mlado čebulo in papriki dveh barv – to sem imela v hladilniku pač za porabit – lahko pa uporabiš kaj drugega. Uporabi špinačo, gobe, paradižnike itd., le prilagodi pripravo glede na uporabo zelenjave.
  • DODATNE BELJAKOVINE – Jaz sem tokrat uporabila sir in pa Fit&Slim piščančje prsi od Perutnine Ptuj. Ko sva že pri liniji Fit & Slim, so me pri Perutnini Ptuj prosili, naj povem, zakaj so piščančje prsi iz te linije tako dobre zate. Na kratko – imajo manj kalorij in maščob in veliko beljakovin – na 100 g kar 30 g. Beljakovine so, kot veš, pomembne, saj nas nasitijo. Prsi vsebujejo tudi vitamine in minerale ter so bogate z aminokislinami. Več informacij najdi tukaj.

 • DIŠAVNICE – K jajcem res dobro paše drobnjak, lahko pa uporabiš tudi peteršilj, baziliko, meto … oziroma dišavnico, ki ti je všeč.

Poglej si tudi kratek VIDEO priprave.

 

Jajčne jedi so res dobre zate in hvala bogu (in ni zakaj!) imam že veliko odličnih receptov z jajci:

Še več jedi z jajci najdi pod oznako Jajca.

Za pripravo potrebuješ sestavine na spodnji fotki. POZOR – v nadaljevanju sledi slikovni prikaz priprave, na dnu strani pa najdi natančne količine in korake priprave.

Najprej popeci zelenjavo, nato pa nanjo vlij dobro razžvrkljana jajca. Jajca nato malo “pokuhaj”, nato pa ponev pokrij, da zakrknejo še na vrhu. Nato dodaj preostale beljakovine – prsi in sir – ter omleto prepogni – prsi in sir se bosta dovolj pogrela zaradi tople omlete.

Tako enostavno in tako dobro!

Omleto potresi s svežim drobnjakom (ali dišavnico po želji) ter postrezi s kosom kruha, po želji še s skledo solate.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Omleta s piščančjimi prsmi, papriko in sirom


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

 • Author: Barbara
 • Total Time: 15 minut
 • Yield: za 1 osebo 1x

Description

Ta jajčna omleta s popečenimi kockami paprike, mlado čebulo, piščančjimi prsmi in sirom je čudovito lažje kosilo, večerja ali pa kar bogat zajtrk. Je lepo puhasta, prijetno dišeča, nadvse hranljiva ter še tako zelo dobra! S kosom kruha je res odličen obrok.


Ingredients

Scale

1 košček masla
2 žlici nakockane sveže paprike (katere koli barve)
1 majhna mlada čebula
1 ščepec popra
3 jajca
50 g Perutnina Ptuj Slim & Fit piščančjih prsi
1 žlica naribanega sira
1 ščepec soli
svež drobnjak za posip


Instructions

 1. Priprava: Papriko in mlado čebulo nareži na koščke. Sir naribaj, piščančje prsi pa nareži na kockice. Jajca zelo dobro razžvrljaj.
 2. Omleta: Na ponvi stopi maslo, nato pa na stopljenem zmehčaj papriko in mlado čebulo ter malo popopraj. Na zmehčano zelenjavo zlij dobro razžvrkljana jajca. Pusti minuto, nato pa jajca z kuhalnico pomikaj proti sredini, da na dnu čim več jajca zakrkne. Nato omleto za 2 minute pokrij, da se skuha še čisto na vrhu. Ponev odkrij, na omleto razporedi piščančje prsi in sir ter omleto prepogni.
 3. Postrežba: Serviraj jo na krožnik, potresi s svežim drobnjakom in takoj postrezi. Omleta je odlična za krepkejši zajtrk ali lažjo večerjo. Postrezi jo s kruhom in za večerjo še s skledo solate.

Notes

Recept je pripravljen v sodelovanju s Perutnino Ptuj.

Uporabi katero koli zelenjavo, ampak seveda tej zelenjavi prilagodi način in čas kuhanja.

Uporabi edam, gaudo, mocarelo, feto, kozji sir …

 • Prep Time: 5 minut
 • Cook Time: 10 minut

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.