Polentne palčke

, 19. May 2015 | No Comments

Polentne palčke

Bi za večerjo nekaj popolnoma drugačnega? Pripravi polentne palčke, poleg pa veliko skledo solate ali pa različne omake za pomakanje; kečap ali pa gvakamole pomako.

SESTAVINE (za 2 osebi)

  • 150 g instant polente
  • sol
  • poper
  • 1 mala pest dišavnic: peteršilj, rožmarin, bazilika …
  • sončnično ali repično olje

Polentne palčke

Polentne palčke

PRIPRAVA

Zavri vodo, naj je bo 3x več kot polente. Vodo posoli in vanjo pokapaj žličko olja. Med nenehnim mešanjem z metlico v vrelo vodo umešaj polento. Ko v vodo streseš vso polento, umešaj še dišavnice in kuhaj približno 5 minut, oiroma toliko časa, da se polenta skuha in zgosti.

Polentne palčke

Gosto polentno zmes zlij na čisto desko za rezanje ali pa v plitek pekač in jo poravnaj. Pusti, da se ohladi in strdi. Hladno razreži na palčke ali poljubne oblike in jo na vseh straneh popeci na olju.

Polentne palčke

Palčke postrezi z omako po svoji izbiri.

Polentne palčke

Polentne palčke

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply