Bi za večerjo nekaj popolnoma drugačnega? Pripravi polentne palčke, poleg pa veliko skledo solate ali pa različne omake za pomakanje; kečap ali pa gvakamole pomako.
SESTAVINE (za 2 osebi)
- 150 g instant polente
- sol
- poper
- 1 mala pest dišavnic: peteršilj, rožmarin, bazilika …
- sončnično ali repično olje
PRIPRAVA
Zavri vodo, naj je bo 3x več kot polente. Vodo posoli in vanjo pokapaj žličko olja. Med nenehnim mešanjem z metlico v vrelo vodo umešaj polento. Ko v vodo streseš vso polento, umešaj še dišavnice in kuhaj približno 5 minut, oiroma toliko časa, da se polenta skuha in zgosti.
Gosto polentno zmes zlij na čisto desko za rezanje ali pa v plitek pekač in jo poravnaj. Pusti, da se ohladi in strdi. Hladno razreži na palčke ali poljubne oblike in jo na vseh straneh popeci na olju.
Palčke postrezi z omako po svoji izbiri.