Si želiš odličnega kosila, kjer se vse pripravi na enem samem pekaču in po začetnih petih minutah predpriprave vse delo opravi pečica?! Ta čudovita jed s sočnim lososom, ravno prav hrustljavim krompirjem in vedno odličnimi šparglji te bo popolnoma navdušila. Je slastna, luštna za pogledat, neverjetno diši in še hranljiva je. Popolna spomladanska kombinacija!
Badges: Ribje jedi
Ranch pomaka oz. preliv
0 commentsTa na jogurtu bazirana omaka oziroma preliv je lahka, presenetljivo sveža in nadvse okusna poslastica. Čudovita je kot pomaka (predstavljaj si jo kot nadgrajeno in malenkost bolj tekočo majonezo), ki super osveži pečene ali pohane zelenjavne in mesne jedi ali pa kot solatni preliv na kateri koli solati ali sestavljenem krožniku oz. bovli.
Najboljša tunina omaka s skutinimi njoki
0 commentsTo ni tista tipična tunina omaka, ki je sicer ok, ampak ni nič posebnega. Ta tunina omaka je izpopolnjena, obogatena in je ena najboljših morskih omak na svetu. Da je res prava poslastica, v omako dodam nekaj zelenjave in še nekaj dodatkov, ki se s tuno čudovito ujemajo. Družbo omaki delajo doma narejeni skutini njoki, lahko pa seveda izbereš prilogo po svojem okusu.
Južnoameriška obara z zelenjavo, klobaso in gamberi oz. gumbo
0 commentsTa fantastična obara polna barvite zelenjave, klobase in gamberov je enostavano čudovita. Vse sestavine objema svilnata omaka, ki naredi to obaro popolnoma neubranljivo. Vsi, ki so jo že poskusili, so nad njo navdušeni. Če te obare, ki se v originalu imenuje gumbo, še nisi nikoli poskusil/a, je sedaj pravi čas, da jo in se vanjo zaljubiš.
Losos v škrniclju z bučkami
0 commentsV škrniclju pripravljen glavni obrok, ki vsebuje čudovitega lososa, nežne, a zelo okusne bučke in koromač, je odličen poletni obrok, ki ga moraš pripraviti, če ti je všeč dobra hrana in če želiš navdušiti sebe in vse, ki jim ga nameravaš postreči. Pa še pospravljanje je resnično minimalno!
Polnjeni lignji v vinski omaki
2 commentsTile lignji so prava mala poslastica! Za razliko od bolj poznanih lignjev, polnjenih s šunko in sirom, so ti polnjeni z dobro sesekljanimi lovkami, kruhom in špinačo. Dobri pa niso le sami lignji, saj plavajo še v čudoviti vinski omaki. Poleg postrezi s kruhom za pomazat vso božansko omako in veliko skledo solate.