Ko enkrat poskusiš ta preliv, se enostavno zaljubiš. V kremasto teksturo, v ravno pravo razmerje med sladkim in kislim ter v neskončne možnosti serviranja, ki ga omogoča. Odlično dopolnjuje pečen krompir, meso, ribe ali pečeno zelenjavo, pa solate in jajca itd. V hladilniku se obdrži dober teden, zato ga na enkrat pripravi več in v njem uživaj ves teden.
Badges: Sadno-zelenjavni recepti
Hruškov smuti z ingverjem in cimetom za krepitev imunskega sistema
0 commentsTa sončkast smuti je neverjeten! Pripravljen je z zrelimi hruškami, grškim jogurtom, ovsenimi kosmiči in zdravju koristnima ingverjem in cimetom. Za sladkobo poskrbijo datlji. Redno pij ta smuti in verjamem, da ti bo pomagal h krepitvi imunskega sistema.
Domače pečene rdeče paprike
0 commentsPečene paprike so odličnega okusa, mehke strukture in so v kuhi zelo uporabne. Ker le v olje vložene pečene rdeče paprike v Sloveniji ni enostavno dobiti, jih pripravi doma. Potrebuješ le mesnate rdeče paprike in pečico. Uporabiš jih lahko za pripravo in obogatitev različnih jedi, z njimi pa lahko pripraviš tudi odličen rdeč pesto.
Kremast rdeč pesto iz pečenih paprik
0 commentsPesto, predvsem doma pripravljen, spremeni kulinarično življenje. Je odlična bomba okusov, ki nadgradi vsako jed. Dodaj ga h kuhanim testeninam in dobi odlično hitro jed ali pa žlico pesta dodaj v rižote, enolončnice ali omake in jih v trenutku brez napora naredi boljše. Ta rdeč pesto je pripravljen s pečenimi paprikami, oreščki in dišavnicami ter brez parmezana in je tako primeren tudi za vegane.
Pečene breskve s sladoledom
0 commentsSladica da dol padeš! Pečene breskve se v pečici skupaj z maslom, cimetom, sladkorjem in kapljicami vanilijeve esence spremenijo v božansko sladico. Poleg postrezi z vanilijevim sladoledom, breskve pa so odlične tudi z grškim jogurtom.
Vloženo rdeče zelje
0 commentsČe ga še nikoli nisi, je sedaj končno čas, da ga poskusiš! Rdeče zelje se pripravi nadvse hitro, s svojim okusom in neverjetno barvo pa te bo presenetil in navdušil čisto vsakokrat. Ponudiš ga lahko k mnogim jedem. Uporabi ga tako, kot bi vložene kumarice, z malo olja pa ga […]