Česnov kruh s sirom

, 6. Nov 2018 | No Comments

Včasih ti ne preostane drugega, kot razvajanje. Za dušo. Takrat si – v družbi ali pa kar solo – privošči česnov kruh s sirom in poleg popij kozarec dobrega vina. Je že res, da lahko česnov kruh tudi kupiš, a verjemi, da je domači še boljši. Pa še bolj impresivno izgleda. In nikar ne pozabi kozarca vina!

Počasi se bližaj veseli december, ki s seboj prinaša še več druženja. Da naslednje druženje ne bo dolgočasno in spet enako kot vsa predhodna, pripravi pravo malo razvajanje. V trgovini kupi le kruh in dobro vino, malo sira in masla ter peteršilja, pa bo! Nič komplicirano, a vseeno tako dobro!

Predlagam, da k tej jedi, ki jo lahko narediš le zase – v tem primeru kupi manjši kruh, predlagam kar kajzarice – ali pa za družbo, postrezi z dobim vinom. Priporočam Pullusov Sivi Pinot. Je svež, z ravno prav velikim karakterjem in še super izgleda. Čeprav se imenuje SIVI Pinot, je bolj rdečkaste oblike. Simpatično! Da bo res najboljši, ga ohladi na 6-8 stopinj. Dobiš pa ga tudi v Lidlu.

So pa nedavno v Lidlu lansirali tudi eno luštno brezplačno knjigico Vsa resnica o vinu, v kateri opišejo VSE o vinu. Mislim, da je to knjigica, ki jo potrebuje VSAKO gospodinjstvo. Vzemi jo, dokler je še!

Preden pa pogledava, kako ga pripravit – imam tudi video priprave! – pa še nekaj luštnih idej za prigrizke:

Da bo priprava česnovega kruhka s sirom enostavna, si preberi še nekaj nasvetov:

  • Uporabi kateri koli kruh, najboljše tak, ki ga lahko enostavno zarežeš na kockice.
  • Če želiš, lahko uporabiš tudi manjše kruhke – uporabi kar kajzarice, pa tako dobiš porcije za eno osebo. Seveda lahko uporabiš tudi francosko štručko.
  • Uporabi kateri koli sir, naj bo le tak, ki se lepo topi.
  • Najboljše je, da uporabiš svež peteršilj, pozimi pa lahko tudi posušenega.
  • Če ti okus po česnu ni všeč, uporabi manj ali pa nič česna.
  • Kruh je odličen tudi poleg najljubše kremne juhe. Predlagam: Paradižnikovo juho, Zimsko gomoljno juho, Fižolovo juho, Bučno juho.

Sedaj pa si brž poglej video priprave in se prepričaj, da je to jed, ki jo moraš pripraviti. Video recept je bil pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

POGLEJ SI VIDEO PRIPRAVE (57 s)

SESTAVINE (za približno 4 osebe)

  • 1 hlebec
  • 100 g masla
  • 2 velika stroka česna
  • 80 g sira
  • ½ žličke soli
  • 2 žlici svežega peteršilja

PRIPRAVA

Kruh zareži na kockice (glej video!).

V stopljeno maslo umešaj nariban česen, sesekljan peteršilj in sol. Masleno mešanico razporedi v kruhove razpoke.

Nato pa v razpoke razporedi še nariban sir.

Kruh zavij v alufolijo, nato pa peci v pečici na 180°C 10 minut. Nato kruh odvij in peci še približno 10 minut. Postrezi takoj.

Poleg pa postrezi še s kozarcem dobrega vina!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply