Doma pripravljen česnov kruh s sirom

0 comments

Včasih ti ne preostane drugega kot razvajanje. Za dušo. Takrat si – v družbi ali pa kar solo – privošči česnov kruh s sirom in poleg popij kozarec dobrega vina. Je že res, da lahko česnov kruh tudi kupiš, a verjemi, da je domači še boljši. Pa še bolj impresivno izgleda. In nikar ne pozabi kozarca vina.

Počasi se bliža veseli december, ki s seboj prinaša še več druženja. Da naslednje druženje ne bo dolgočasno in spet enako kot vsa predhodna, pripravi pravo malo razvajanje. V trgovini kupi kruh in dobro vino, malo sira in masla ter peteršilja, pa bo! Nič kompliciranega, a vseeno tako dobro!

Predlagam, da k tej jedi, ki jo lahko narediš le zase – v tem primeru kupi manjši kruh, predlagam kar kajzarice – ali pa za družbo, postrezi z dobim vinom. Priporočam Pullusov Sivi Pinot. Je svež, z ravno prav karakterja in še super izgleda. Čeprav se imenuje SIVI Pinot, je bolj rdečkaste oblike. Simpatično! Da bo res najboljši, ga ohladi na 6-8 stopinj. Dobiš ga tudi v Lidlu.

So pa nedavno v Lidlu lansirali eno luštno brezplačno knjigico Vsa resnica o vinu, v kateri opišejo VSE o vinu. Mislim, da je to knjigica, ki jo potrebuje VSAKO gospodinjstvo. Vzemi jo, dokler je še!

Preden pa pogledava, kako ga pripravit – imam tudi video priprave! – pa še nekaj luštnih idej za prigrizke:

Da bo priprava česnovega kruhka s sirom enostavna, si preberi še nekaj nasvetov:

  • Uporabi kateri koli kruh, najboljše tak, ki ga lahko enostavno zarežeš na kockice.
  • Če želiš, lahko uporabiš tudi manjše kruhke – uporabi kar kajzarice, da dobiš porcije za eno osebo. Seveda lahko uporabiš tudi francosko štručko.
  • Uporabi kateri koli sir, naj bo le tak, ki se lepo topi.
  • Najboljše je, da uporabiš svež peteršilj, pozimi pa lahko tudi posušenega.
  • Če ti okus po česnu ni všeč, uporabi manj ali pa nič česna.
  • Kruh je odličen tudi poleg najljubše kremne juhe. Predlagam: Paradižnikovo juho, Zimsko gomoljno juho, Fižolovo juho, Bučno juho.

Priprava domačega česnovega kruha je hitra in enostavna. Potrebuješ te sestavine.

Najprej kruh nareži na kockice in ga premaži z mešanico masla, česna in peteršilja.

 

Nato pa v razpoke razporedi še nariban sir. Kruh zavij v alufolijo, nato pa peci v pečici naprej 10 minut, odvitega pa še naslednjih 10 minut.

Postrezi takoj.

In ne pozabi na kozarec dobrega vina!

Sedaj pa si brž poglej video priprave in se prepričaj, da je to jed, ki jo moraš pripraviti.

POGLEJ SI VIDEO PRIPRAVE (57 s)

Video recept je bil pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Doma pripravljen česnov kruh s sirom


  • Author: Barbara
  • Prep Time: 10 minut
  • Cook Time: 20 minut
  • Total Time: 30 minut
  • Yield: za približno 4 osebe

Description

Včasih ti ne preostane drugega kot razvajanje. Za dušo. Takrat si – v družbi ali pa kar solo – privošči česnov kruh s sirom in poleg popij kozarec dobrega vina. Je že res, da lahko česnov kruh tudi kupiš, a verjemi, da je domači še boljši. Pa še bolj impresivno izgleda. In nikar ne pozabi kozarca vina.


Scale

Ingredients

1 hlebec kruha
100 g masla
2 velika stroka česna
80 g sira, ki se dobro topi
½ žličke soli
2 žlici svežega peteršilja


Instructions

  1. Pripravi kruh: Kruh zareži na kockice.
  2. Pripravi namaz: V stopljeno maslo umešaj nariban česen, sesekljan peteršilj in sol.
  3. Nadevaj in speci: Masleno mešanico razporedi v kruhove razpoke. Nato pa v razpoke razporedi še nariban sir. Kruh zavij v alufolijo, nato pa peci v pečici na 180°C 10 minut. Nato kruh odvij in peci še približno 10 minut.
  4. Postrezi: Postrezi takoj in ne pozabi še na kozarec dobrega vina!

Notes

Uporabi kateri koli kruh, najboljše tak, ki ga lahko enostavno zarežeš na kockice.

Če želiš, lahko uporabiš tudi manjše kruhke – uporabi kar kajzarice, pa tako dobiš porcije za eno osebo. Seveda lahko uporabiš tudi francosko štručko.

Uporabi kateri koli sir, naj bo le tak, ki se lepo topi.

Najboljše je, da uporabiš svež peteršilj, pozimi pa lahko tudi posušenega.

Če ti okus po česnu ni všeč, uporabi manj ali pa nič česna.

Kruh je odličen tudi poleg najljubše kremne juhe. Predlagam: Paradižnikovo juho ali Bučno juho.

Poleg pa postrezi še s kozarcem dobrega vina!

close

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.