Tile kruhki so čudovito osvežujoči, primerni prav za vroče poletne dni. Pripravijo se zelo hitro, potrebuješ le pet minut za pripravo avokadovega namaza in minutko za pripravo kumaričinih rezin. Kruhke na koncu okrasi s sezamovimi semeni in sveže mletim poprom.
Badges: 10 minut in manj
Brusketa s češnjevimi paradižniki
0 commentsKo enkrat poskusiš to jed, kruha in paradižnika nikoli več ne vidiš enako – čudovita kombinacija okusov te bo zasvojila. Predlagam, da to jed pripraviš poleti, ko so paradižniki najboljši. Če kaper ne maraš, jih brez skrbi izpusti.
Topli sendvič z avokadom in svežim paradižnikom
0 commentsNeverjetna kombinacija, a deluje! Avokado, ki ga prodajajo v trgovinah, je največkrat nedozoren, zato avokado dozori doma – nekaj dni ga pusti na sobni temperaturi. Najboljši je takrat, ko je barva pod pecljem, ki se nahaja na spodnjem koncu avokada, rumene barve, če je črne je že preveč zrel.
Sladoledne kroglice
0 commentsPoleti, ko je tako vroče, da je hrana zadnja stvar, na katero mislimo, je ta sladica najboljša. Namesto mandljev lahko uporabiš zmlete orehe, zmlete pražene lešnike, kavo ali pa kar mešanico vsega.
Sendvič z zelenjavo, sirom in tunino
0 commentsLahek in okusen sendvič lahko pripraviš kjer koli, tudi v službi. S seboj le prinesi sestavine in ga sestavi. Zaradi svežine paradižnika ni potrebe po dodatni omaki, če želiš, pa lahko spodnji del kruha vseeno namažeš z namazom iz kisle smetane ali skute.
Šparglji s pršutom
0 commentsV mesecih, ko so šparglji najboljši (april, maj, junij) si večkrat privošči to jed, čudovita je. Šparglje lahko oviješ v katero koli mesnino; pršutom, slanino, šunko ali piščančjo salamo. Odlični pa so tudi sami.