Blog 053: Sit Fit s tabo že dve leti

0 comments

Te dni praznujeva! Že dve leti (kar verjeti ne morem, kako hitro gre ta čas!) sva skupaj. Ob tej luštni obletnici te prosim za pomoč – izpolni spodnja vprašanja in mi pomagaj pri oblikovanju vsebin na tem majhnem luštnem kulinaričnem blogu. Eni/emu bom v zahvalo (čeprav bom hvaležna vsem!) podelila nagrado. Najprej pa še nekaj mojih misli o drugem letu Sit Fit-a.

UPDATE: krajši opis rezultatov in nagrajenka dodana na koncu zapisa!

Ko sem lani praznovala prvo obletnico, sem bila popolnoma navdušena. Počaščena sem bila, da si me sprejel/a v svoj svet in da skupaj odkrivava radosti v kuhinji. In enako mislim danes. Skupaj sva že dve leti in nad projektom in najinim sodelovanjem sem še vedno navdušena prav vsak dan.

Najprej nekaj statistike:

 • število receptov: 107 (skupaj 351)
 • število video receptov: 11 (novo v tem letu!)
 • število blog zapisov: 21 (skupaj 52)
 • število poslanih mailingov: 27 (skupaj 53)

Recepti

V drugem letu sem svoje kuharsko znanje še nadgradila. Poskusila sem mnogo novih postopkov in sestavin.

In preizkusila mnogo novih pripomočkov. Tale spiralni rezalnik je fenomenalen in sedaj, ko bo spet topleje, bo spet še več v uporabi. Super recept, v
katerem uporabim tole čudo so bučkini rezanci z omako amatriciana, super pa je tudi hrustljava azijska solata z wasabi prelivom. Navdušena sem nad litoželezno ponvijo, v kateri sem naredila božanske njoke z bučko in češnjevimi paradižniki in pa Domnu ljubo palačinko iz  pečice s karameliziranim ananasom.

Vseh odkritij tega kulinaričnega leta ne bom mogla našteti, zato bom naštela le tiste največje in meni najbolj drage:

Da ne bo le naštevanja, pa še nekaj fotk. Predstavljam nekaj meni najljubših receptov drugega leta Sit Fit-a. Vse recepte najdeš na podstrani Recepti (kaj ni filter na desni noro dober?! je tudi novost tega leta).


Recept: Poletna solata z rukolo, piščancem, češnjevci in sadjem >>


Recept: Suši na krožniku s sladkim krompirjem, šparglji, avokadom in prelivom iz pečenih paprik >>


Recept: Solata iz makarončkov, brokolija in arašidovega preliva >>


Recept: Čudovito enostavna čokoladna mousse torta >>


Recept: Osvežilen vanilijev chia puding s kokosom >>

Video recepti

V drugem letu sem začela tudi s snemanjem video receptov in skoraj vsak naslednji je boljši! Videe v celoti pripravim sama – snemam in kuham, montiram in objavljam. Mislim, da imam kar občutek za pripravo video posnetkov. Sedaj pa, … če bi imela še več tehnične in druge opreme, s katerimi bi bili posnetki boljši (še en fotoaparat, podloge …)! Ampak verjamem, da bodo s časoma še boljši.

Tu moram zapisati še poziv, da mi, če imaš idejo/željo videti prav točno določeni v video obliki, to napišeš na [email protected]. Sicer pa si lahko vse video recepte pogledaš na You Tube-u, lahko pa se na obvestila o novih video posnetkih tudi naročiš.

Blog in mailing

Seveda še vedno pišem tudi blog zapise. V tem letu sem se podrobneje lotila odrivanja jagod, borovnic in cvetače ter razglabljala o mojih nepogrešljivih pripomočkih v kuhinji, poletnih sladicah, juhah in enolončnicah in palačinkah vseh vrst. Spremljal/a si lahko moj mini vrt, konec leta pa sva skupaj pogledala najine najljubše recepte in moje neuspele recepte leta 2016. Z mano si lahko obiskal/a Gostilnico 5-6 kg, restavracijo Vander in Gostilno Ribič ter Binetov Monstera bistro. Pa še kaj se najde.

Mailing še vedno dobivaš vsak drugi teden – če si naročen/a, seveda – od januarja naprej vsak drugi ponedeljek. V njih ti poročam, kaj vse se dogaja v Sit Fit svetu, da si na tekočem, če nimaš časa nenehno klikati po spletnem mestu ali družabnih omrežjih. Septembra lani smo praznovali tudi nor/čudovit/neverjeten mejnik 1000 naročnikov. In se že bližamo novemu mejniku. Če še nisi naročen/a, se vsekakor naroči. Pravijo, da so mejlingi koristni.

Družabna omrežja

Dejavna sem bila tudi na družabnih omrežjih. Bolj redno uporabljam Twitter, na Instagramu od letos naprej pišem v angleščini in ponavadi navedem celoten recept, na Facebooku pa sem nedavno ugotovila, da me spremlja že več kot 5000 ljudi. Wow! Hvala vsem skupaj in čisto vsakemu posebej. ♡

Sodelovanja

V tem letu pa nisem le kuhala, stilirala in fotkala, sem tudi pisala in se dogovarjala s super podjetji. Vesela sem, da sem v tem letu sodelovala z:

Veselim se nadaljnega sodelovanja z obstoječimi in bodočimi partnerji. Hvala vam! ?

Hvala ♡

Preden pa se lotiš odgovarjanja na vprašanja, s katerimi mi bom veliko pomagal/a, pa še zahvala. Najlepša hvala za vse lepe besede, pohvale, predloge, komentarje, nasvete, vprašanja in hvala, da me bereš, spremljaš in kuhaš po mojih receptih. Sem neizmerno hvaležna, ker sva skupaj. Upam, da veš, da mi lahko vedno pišeš na [email protected]. Komentiraj pod recepti, mi piši na Facebook, Instagram ali Twitter in me kaj vprašaj, mi zaupaj ali pa le pozdravi.

Le nekaj meni ljubih kometarjev:

 • Sabina: “Čeprav z možem nisva vegetarijanca, z veseljem spremljam tvoj blog in testiram recepte. 🙂 Super fino se mi zdi, da so v večini brzinski in pa seveda zeloo okusni. Marsikdaj naletim na recept, ki je zame nekaj popolnoma novega, prav tako so mi všeč namigi in nasveti, ki jih nikoli ni preveč. “
 • Katja: “Rada naredim kosilo po tvojem receptu, sicer se z dišavnicami toliko ne poigravam, ker sem moje izbirčneže navadila na določen okus in vsaka dodatna začimba v hrani se pozna, da je jed drugačna. Ampak malo po malo pa se bodo tudi novih okusov navadili. No, to sem sedaj začutila, da moram napisat in pohvalit tebe, recepte in izvirnost spletne strani.”
 • Alenka: “Hvala za užitne napotke z malo eksotike! Tudi jaz rada gledam čez kulinarične plotove , še raje pa ustvarjam.”
 • Maja: ” Res odlicen blog in recepti in vsem samo pohvale.zadnjic sva si z sodelovko naredili piscancka z mangovo salso-recept ki ste ga objavili in sva skoraj skupaj padle:)”
 • Petra: “še vprašaš, dobro kot je vedno ka kaj sčaram po tvojem receptu :)”

Hvala za vse prijazne besede. Se bom trudila po svojih najboljših močeh še v prihodnje. Vse svoje kreacije pa kar pogumno označi s #SitFitSi in jih objavi na TW, FB ali IG.

Anketa (odprta do 7.5.2017)

Sedaj pa prosim lepo odgovori na naslednjih osem (8) vprašanj in mi pomagaj pri kreiranju vsebin, ki bodo všeč in koristni tudi tebi. Eni/emu bom podarila super nagrado, ki jo je pripravila ekipa s Kotányi Slovenija. Hvala! Če želiš sodelovati v nagradni igri, pa le zapiši še ime in e-naslov.

POZOR: Več vprašanj vidiš, če dol premakneš sivi drsnik na desni strani spodnjega okenca.

REZULTATI ANKETE

Hvala vsem za sodelovanje! Čudoviti ste, saj ste mi zelo pomagali. Vsa vaša mnenja in predloge bom upoštevala pri pripravi vsebin v prihodnje. Med vsemi, ki ste odgovorjali, pa smo izžrebali Danijelo, ki bo nagrado dobila po pošti. Čestitke Danijeli in velik hvala vsem, ki ste sodelovali. ♡

Na kratko pa še povzetek odgovorov:

 1. Največ vas kuha vsak dan (75%).
 2. Največ doma pripravljate vsakdanje jedi (91%).
 3. Največkrat dobite navdih za pripravo jedi na spletu in kulinaričnih blogih, 25% pa vas kuha po lastnem navdihu.
 4. Za Sit Fit ste izvedeli večinoma na Facebooku (60%).
 5. Kar 36% vas je pripravilo že več kot pet Sit Fit jedi, 28% več kot tri in 20 % vsaj enega.
 6. Na Sit Fitu si želite več receptov (48%), več izobraževalnih vsebin (30%) in več video receptov (21%).
 7. Kar 44 % niste vedeli za video recepte, 55% pa ste videli vsaj enega.
 8. Na Sit Fitu si želite predvsem več veganskih receptov, preproste in hitro pripravljene recepte, recepte za na pot (jaz jih imenujem sebojke – in jih na www lahko najdeš oznako sebojke), več namigov za boljše in učinkovitejše kuhanje (kombiniranje začimb in sestavin) in več receptov zdravih sladic.

Anketo sem zaključila, čisto vedno pa mi lahko komentar, predlog, mnenje oz. karkoli že, napišeš pod objavo (www ali na družabnih omrežjih) ali pa mi pošljem mail na [email protected]. Hvala, te cenim. 🙂 Sedaj pa pogumno naprej v nove (kulinarične) zmage!

close

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Tags

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.