Tale kombinacija okusov zažiga! Ajdova moka, gobe in špinača so super prijatelji in v tej jedi res zažigajo. Ajdove palačinke pripravi doma, lahko pa jih tudi kupiš. Poleg postrezi s solato. Če želiš te palačinke še obogatiti, jim dodaj sir, a meni so brez sira najboljše.
Badges: 60 minut in manj
Topla kuskus solata s pečeno zelenjavo, špinačo in bučnimi semeni
0 commentsČudovite solate lahko uživaš tudi pozimi! Če so tople, pa sploh. To solato lahko poješ toplo ali pa sobne temperature, zato jo lahko pripraviš tudi vnaprej in odneseš s seboj kamorkoli že greš.
Mesni tortilija sendviči s papriko in avokadom
0 commentsTortilija sendvički so nekaj najbolj enostavnega in okusnega v mehiški kuhinji! Vanje vtakni vse, kar imaš na razpolago – malo zelenjave, malo mesa, malo sira in voila, super sendviček je tu. Tokratna različica je mesna z dodatkom sladko prepražene paprike in zdravega avokada. Se ti že čedijo sline?
Juha z rdečo lečo in začimbami
0 commentsTe zebe? Bi nekaj kremastega, čudovito okusnega in toplega? Pripravi si to juho, se pogrej in pocrkljaj. Poleg te juhe pripravi porove kruhke (ali izberi kateri koli drug kruh) – z njimi najprej pomakaj v juho, potem pa še pobriši ves krožnik do čistega.
Pečena polenta z gobami in špinačo
0 commentsTale kupček pečene zelenjave te bo navdušil! Na tem krožniku je polno jesenskih okusov, ki se med seboj super ujemajo. Jed se pripravi res hitro, v 20-ih minutah bo na tvoji mizi. Poleg postrezi z zeljnato ali katero koli drugo solato. Jed pa lahko obogatiš tudi z rezinami avokada.
Tajski mangov suši s kokosovim rižem
0 commentsPričaraj si tajske okuse kar doma – potrebuješ riž, mango, kokosovo mleko in nekaj začimb. Priprava teh sušijev je bolj enostavna, kot je videti na prvi pogled, potrebuješ oster nož, desko in žlico. In lačen želodček. Suši je dober ohlajen ali sobne temperature, zato ga lahko pripraviš tudi za druženja s prijatelji.