Blog 060: Najboljših 30 receptov leta 2017: Petnajst mojih in petnajst tvojih

, 26. Dec 2017 | No Comments

Zadnji letošnji blog zapis je namenjen pregledu najboljših receptov leta. Najprej si s pomočjo Googla poglejva petnajst tvojih najljubših, potem pa si poglej še petnajst mojih najljubših! Sicer sem letos objavila 70 (sedemdeset!) receptov, skupaj pa jih imava tako že 397. Wow! Vse najdeš na postrani Recepti.

Petnajst tvojih najljubših receptov leta

#1: Čudovito enostavna čokoladna mousse torta

Nič čudnega se mi ne zdi, da je recept za edino pravo čokoladno torto na www.sitfit.si najbolj popularen recept leta. Samo poglej si jo no! Tako lepa je, tako dobra, pa še enostavna je za pripravit. Ker je tako priljubljena, sem nedavno posnela še video priprave.

#2: Ajdove palačinke

Uporabiš jih lahko za sladke in slane jedi, pripravljene pa so večinoma iz ajdove moke. Jaz jih obožujem predvsem s slanimi sestavinami, saj se rada pretvarjam, da sem v Parizu. Super so tudi z gobami ali pa z dimljenim lososom.

#3: Gamberi v sveži paradižnikovi omaki

Sveža paradižnikova omaka je slastna že sama po sebi, ko pa jim dodaš še gambere, pa sploh zmagaš. To je tako dobro, da tega recepta enostavno ne moreš naredit le enkrat. Toliko da veš, sem te posvarila!

#4: Bučkina kremna juha

Tudi letošnjo sezono je bilo toliko bučk, da nismo vedli, kam z njimi. Ponavadi so, vsaj ta velike, “končale” kar v takšni kremni, dišeči in enostavni juhci. Recept je super tudi zato, ker ne vsebuje smetane ali krompirja. Poglej, kakšen trik uporabim, da je kremna kljub temu.

#5: Cvetačna pica

Iz cvetače lahko pripraviš resnično marsikaj – preveri blog zapis! – tudi pico. Oziroma podlago za pico. Priprava je časovno kar zajetna, a so okusi potem taaaako božaaaanski.

#6: Čokoladna mascarpone tortica brez moke

Pica brez pravega testa, tortica brez moke! Jap, alternative so popularne. Ta tortica je med najbolj priljubljenimi recepti na www.sitfit.si in to z razlogom. Tako kremasta je, tako čokoladna. Njam.

#7: Azijski pražen riž z zelenjavo

Fuuul sem vesela, da se pražen riž prijemlje (ne dobesedno, haha!) tudi v Sloveniji. Le kako se ne bi, saj z njim porabiš vso zelenjavo, ki se ti kotali po hladilniku, pa tudi kuhan riž. Pa se tako simpl se pripravi!

#8: Losos v masleni omaki

Ta recept je tudi eden izmed mojih najljubših receptov z lososom! Ne le, da je losos tako nežen, božanska je tudi maslena omaka, ki zaradi peteršilja, masla in česna taaaako diši.

#9: Burger bombetke

Ko najdeš odličen recept za pripravo burger bombetk, jih nikoli več ne kupiš. Sploh, če jih lahko narediš več na enkrat in potem pečene zamrzneš. Priznam, da sem s temi bombetkami naredila že prave dih jemajoče burgerje, jedla pa sem jih tudi kar tako, k curryjem in čilijem.

#10: Šparglji s pršutom

Samo še približno 4 mesece nas loči od nove sezone špargljev in ne bi se jih mogla bolj veselit. Naravnost obožujem jih v čisto vsakem receptu. Tile s pršutom so moj prvi stik z njimi.

#11: Ovseni piškoti s čokolado

Oooh, ti piškoti. Ne poznam človeka, ki jih ne mara. Ker vsebujejo same dobre stvari, pa še dolgo so sveži. “Krivdo” dolge svežine pripisujem ovsenim kosmičem in čokoladi.

#12: Frtalja s šparglji in pršutom

#13: Ovsena kaša z malinami in mandljevimi lističi

Najboljša topla kaša mojega življenja! Obožujem jo, ker je ravno prav sladka, zmehčano sadje pa je čudovit dodatek. Za hrustanje v jedi poskrbijo kokosovi kosmiči, ki so eno izmed mojih kulinaričnih odkritij leta. Tako dišijo!

#14: Ameriške palačinke z javorjevim sirupom

Tako lepo puhaste so, da o njih sanjaš še cel teden! Še dobro, da jih lahko spečeš več, potem pa zamrzneš in ko ti zadišijo, le odmrzneš in pogreješ. Pašejo pa same, s sadjem, namazi … njam!

#15: Pečena polenta z gobami in špinačo

Ena mojih najljubših jedi sploh! Obožujem hrustljavo skorjico in mehko sredico teh malih polentnih kockic. Da ne omenjam niti dišečih in mehkih gobic in špinače. Aaah.

Petnajst mojih najljubših receptov leta

#1: Ribji takosi z breskvino salso

Sploh ti ne znam povedati, kolikokrat sem jih letos poleti jedla! Velikokrat! Obožujem mehko dišečo ribico in osvežujočo salso. Komaj čakam poletje!

#2: Sočen jagnječji burger s tzatziki omako

Tako dišečih polpetk pa še ne! Sicer nisem velika ljubiteljica mesnih polpet, sploh ne tistih iz svinjine in govedina. Ampak ta! Ojooj. Res so fenomenalni. Da ne omenjam niti domače tzatziki omake in domačih burger bombetk. Slin!

#3: Domače prečiščeno maslo ghee

Od kar sem odkrila nebeškost gheeja, ga imam ves čas v hladilniku. Kupljen je res drag, doma pripravljen pa je cenejši in še tako zelo uporaben! In diši! Pa še pripravi se čisto enostavno.

#4: Njoki iz sladkega krompirja v masleni omaki

Tako nebeško puhasti so! Pa še pripraviš jih lahko več, jih lepo zmrzneš in jih imaš naslednjič na mizi en-dva-tri, saj jih ni treba odrzovat, le v vrelo vodo jih vrzeš. Če jih pripraviš z masleno omako, po želji obogatiš še s kakšno zelenjavco, uživaš na polno.

#5: Polenta po primorsko z ocvrtimi jajčevci

Ta jed je še ena izmed tistih, ki je bila to poletje na moji mizi neštetokrat. Obožujem predvsem mehke, v pečici(!) pečene jajčevce in kremasto paradižnikovo omako. Pa poglej si no še to sončkasto polento!

#6: Kremna paradižnikova rižota s pečeno zelenjavo

Priznam, da so rdeče rižote moje najljubše! Obožujem namreč paradižnik.  V taki in drugačni obliki. V tej kremni rižoti je fantastičen. Pečena zelenjava pa je samo še en bonus!

#7: Solata v kozarcu za s seboj

Odkritje leta! Tako priročno, enostavno in pametno shranjevanje solate je ena mojih najljubših on-the-go jedi ever! Koncept takih solat si je res za zapomnit, kombinacija sestavin v tem receptu pa je prav neverjetno okusna.

#8: Španski krompir s pečeno koruzo

Ko misliš, da si probal že vse načine priprave krompirja in da te nič ne more presenetit, poskusiš tega. Ta skupek začimb in sladkoba paradižnika je fantastična spremljava mehkemu krompirju. Ne, krompir RES ni dolgočasen.

#9: Kuskus bovla s pečeno zelenjavo in rdečim kremnim prelivom

Še vedno se navdušujem nad sestavljenimi krožniki. Malo žitaric, veliko zelenjave in nekaj beljakovin. Pa fantastičen preliv. To je vse, kar potrebuješ. Pa poglej si no te barve. Ooooh.

#10: Hrustljavi čebulni obročki v pivskem testu

Ko misliš, da je nekaj ful komplicirano, potem pa vidiš, da sploh ni! Se tudi tebi to kdaj zgodi? To sem jaz doživela, ko sem se lotila čebulnih obročkov. Marta Stewart je mene naučila, jaz bom pa tebe. Super enostavni so za pripravit, pa taaaako dobri!

#11: Kokosove kroglice s temno čokolado

Ta fantastičen recept moje najljubše blogerke Lindsay, sem morala deliti tudi s tabo. Obožujem te kroglice in dobre so tako s temno, kot z belo čokolado.

#12: Domača lešnikova granola

S probavanjem različnih obstoječih receptov za granolo in na koncu oblikovanjem svojega recepta, sem razbila še en kulinarični mit, ki sem ga leta gojila. Granola je odlična! Granola je fantastična! Granola je enostavna! Granola je boljša od kosmičev! Njam!

#13: Osvežilen vanilijev chia puding s kokosom

Pa tako sem se zmrdovala nad temi hipsterskimi chia semeni! Kako sem se zmotila. Prav odlični so. Ne le zdravi. Najprej sem iz njih naredila chia puding, potem pa sem jih vtaknila v granolo in ne bom se jih znebila. Ker so fajn!

#14: Slastne v merloju poširane hruške z maskarpone kremo

Domen jih obožuje! Že leta sem se jih spravljala pripravljat in letos je končno prišel pravi čas. In kako zelo sem vesela, da sem se jih lotila. Prav presenetljivo je, kako zelo enostavne so za pripravit in kako zelo fancy izgledajo!

#15: Domača sirova pomaka načo

Ja, letos sem se med drugim naučila tudi to, da je domača načo omaka boljša od kupljene. In spet – ponavljam se kot papiga – priprava je enostavna, vse skupaj le zmešaš in segreješ. Noro enostavno!

Prišla sva do konca. Ja, letošnji recepti so bili fenomenalni! Sedaj pa povej – si že pripravil/a katerega izmed teh tridesetih receptov? Zapiši v komentar. Če tvojega najljubšega na seznamu ni, pa dopiši svojega. Me zanima!

In seveda, še enkrat najlepša hvala, ker me bereš, kuhaš in ustvarjaš po Sit Fit receptih. Te cenim! Hvala. ♡

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply