Prepognjena tortilja s šunko, jajci in sirom

0 comments

Ta hitro pripravljen, enostaven in predvsem nadvse slasten sendvič s tortiljo te bo navdušil! V nekaj minutah pripravljeno poslastico lahko pripraviš s katero koli šunko (ali pravim pršutom), katerim koli sirom in katero koli zelenjavo. Vse na tortiljo enostavno le zložiš, jo prepogneš in na hitro popečeš. Slastno!

Ta način zlaganja tortilje v kompakten sendvič je čudovit trik, ki je svojih pet minut upravičeno dobil lani na Tiktoku. Ker je super trik! Tortiljo v enem delu zarežeš, na vsako četrtino zložiš poljubne sestavine, nato pa vse zložiš v trikotnik, ki ga na hitro popečeš in topel, slasten sendvič je pripravljen. S skledo solate je pravzaprav prav odličen in nasiten obrok.

V tortiljo lahko zložiš pravzaprav karkoli – lahko pripraviš slano ali celo sladko različico. V trenutnem velikonočnem času (takrat, ko ta recept objavljam) je seveda najbolj aktualna različica z velikonočnimi sestavinami.

Prepognjeno tortiljo pripravi z:

 • tortiljo: jaz sem uporabila polnozrnato tortiljo ALI pa uporabi katero koli tortiljo
 • proteini: jaz sem uporabila pečen pršut ALI pa uporabi šunko, slanino, piščančjo salamo, suho salamo, ostanke mesa ali ribe (recimo dimljen losos, skuša ali tuna iz konzerve) ali karkoli ti je pač všeč (za vegi različico izberi popečeno zelenjavo – bučke, jajčevce, gobe …)
 • sirom: jaz sem uporabila gorgonzolo ALI pa uporabi mocarelo, edam ali jošt ali karkoli ti je pač všeč
 • zelenjavo: jaz sem uporabila rukolo in s pehtranom obogaten avokado ALI pa uporabi zeleno solato, špinačo, paradižnik, paprike … Lahko tudi popečeno ali vloženo zelenjavo.
 • jajcem: jaz sem uporabila naribano trdo kuhano jajce in hrenov namaz ALI pa uporabi karkoli ti je pač všeč

V velikonočnem času torej izberi tisto, kar ti pač ostane od velikonočne pojedine, čez leto pa uporabi karkoli že imaš na voljo. S tem sendvičem namreč lahko odlično porabiš sestavine, ki jih moraš porabiti, da se ne bodo pokvarile. S tem sendvičem lahko porabiš tudi ostanke od pečenke ali pa celo zrezke. Super je tudi z morskimi/ribjimi sestavinami: dimljenim lososom, konzervirano tuno ali skušo. Jaz ga velikokrat pripravim tudi z zelenjavnimi polpeti, na primer s koruznimi polpeti. Dodam še sir, humus, paradižnik, avokado in solato. Njam!

Preden pogledava, kako se ta poslastica pripravi, pa še nekaj super velikonočnih idej:

In še nekaj receptov za odlične in nikakor dolgočasne sendviče:

Še več receptov za odlične sendviče najdi pod oznako Sendviči.

Priprava te jedi je res hitra in enostavna. Potrebuješ sestavine na spodnji fotki. V nadaljevanju sledi slikovni prikaz priprave recepta, spodaj pa najdi natančne količine in opisane korake priprave.

Najprej pripravi avokadov namaz.

Nato pa naribaj trdo kuhano jajce – kar je super zadeva! – in sendvič sestavi.

   

Prepognjeno tortiljo popeci na obeh straneh.

Postrezi takoj – kar je najboljše – ali pa jo postrezi sobne temperature.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Prepognjena tortilja s šunko, jajci in sirom


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

 • Author: Barbara
 • Total Time: 15 minut
 • Yield: za 1 osebo 1x

Description

Ta hitro pripravljen, enostaven in predvsem nadvse slasten sendvič s tortiljo te bo navdušil! V nekaj minutah pripravljeno poslastico lahko pripraviš s katero koli šunko (ali pravim pršutom), katerim koli sirom in katero koli zelenjavo. Vse na tortiljo enostavno le zložiš, jo prepogneš in na hitro popečeš. Slastno!


Ingredients

Scale

Sestavine za avokadov namaz:

Ostale sestavine:

 • 1 (polnozrnata) tortilja
 • 2 rezini pečenega pršuta (ali katere koli mesnice, ribe ali zelenjave/zelenjavne polpete)
 • 1 košček gorgonzole (ali katerega koli sira)
 • 1 trdo kuhano jajce
 • 1 manjšo pest rukole (ali solate, špinače …)
 • 1 žlička hrena (ali majoneze, skute, sirnega namaza …)

Instructions

 1. Avokadov namaz: Vse sestavine za avokadov namaz zmešaj v skodelici. Poskusi in dosoli po potrebi. Če še ni dobrega okusa, dodaj še malo limetinega ali limoninega okusa. Da je avokado res dober, mora biti ravno prav slan in ravno prav okisan.
 2. Ostale sestavine: Trdo kuhano jajce naribaj. Nareži sir. Operi in osuši rukolo.
 3. Sestavljanje: Tortiljo položi na desko ali pa na krožnik. V spodnjem delu jo zareži do sredine – glej fotke! Tako dobiš štiri dele, ki jih zapolni takole. Spodaj levo namaži malo hrena, nanj pa razporedi naribano jajce. Zgoraj levo daj pršut ali šunko. Zgoraj desno daj sir. Spodaj desno pa namaži avokadov namaz, nanj pa potisti rukolo.
  Trik: Sestavine, ki rade polzijo sem in tja daj vedno na nek namaz, da med prepogibanjem in peko ostanejo na mestu. V mojem primeru hren skupaj drži naribano jajce, avokadov namaz pa rukolo.
 4. Prepogibanje: S prepogibanjem začni spodaj levo. Najprej del z jajcem prepogni čez pršutom. Prepognjen del prepogni na sir. Trojno prepognjen del pa prepogni še na rukolo z avokadom. Dobiš debelo prepognjeno tortiljo v obliku trikotnika.
 5. Popeka: Če želiš, lahko prepognjeno tortiljo tudi na hitro popečeš na ponvi ali na toasterju. To priporočam takrat, ko sendvič vsebuje sir, da se ta lepo stopi. Popeci jo na obeh straneh.
 6. Postrežba: Popečeno tortiljo po želji nareži na polovico in takoj postrezi, če želiš, da je toplo, dobra pa je tudi sobne temperature.

Notes

Kot opisano zgoraj v opisu recepta lahko pripraviš različne slane ali sladke različice. Sladka bi lahko bila nutella, banane ali jagode, kremni sir, nadrobljeni piškoti …

Uporabi različne kombinacije in poljubne sestavine. Vsakič lahko uživaš v drugačnem okusu!

 • Prep Time: 10
 • Cook Time: 5

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.